Ο Πογέτ χτίζει στην ΑΕΚ το χαρακτήρα της νικήτριας!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη της ΑΕΚ στα Ιωάννινα και τη δουλειά του Γκουστάβο Πογιέτ, η οποία αρχίζει να φαίνεται στους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ θέλει την 2η θέση στο πρωτάθλημα –τουλάχιστον στην κανονική του διάρκεια- και το δηλώνει με κάθε τρόπο εντός των αγωνιστικών χώρων από το ξεκίνημα του 2016.

Το εμφατικό της πέρασμα από μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του ΠΑΣ κι ενός εξίσου δύσκολου στο παιχνίδι κάθε ομάδας αγωνιστικού χώρου, όπως αυτού των Ζωσιμάδων, το φανερώνει.

Η ομάδα του Πογέτ έχει μπει με το… δεξί στο 2016, μετρώντας ήδη 5 νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μάλιστα σε δύο εκτός έδρας ματς με Πλατανιά και ΠΑΣ μετρά ήδη δύο τρίποντα με τέρματα 5-0.

Θυμίζω ότι δύο ήταν όλες κι όλες οι εκτός έδρας νίκες της ΑΕΚ σε ολόκληρο τον α΄ γύρο!

Με τον Μπαρμπόσα να μετρά ήδη 7 γκολ και τον Βάργκας 5, με τον Αραβίδη να είναι πάντα ο «καλός στρατιώτης» της Ένωσης και τον Γιόχανσον να έχει μετατραπεί σε μεσοεπιθετικό και να έχει σκοράρει 3 τέρματα, ο Πογέτ χτίζει μια ομάδα πρώτα για το αποτέλεσμα.

Μια ομάδα που παίζει για το τρίποντο, προσπαθώντας μάλιστα να σκοράρει από νωρίς στα παιχνίδια για να μεταφέρει το βάρος και το άγχος στον αντίπαλο.

Κι επειδή υπάρχει ικανοποίηση ο Πογέτ χάρισε διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του για να τους αποφορτίσει ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.  

Ενός ΠΑΟΚ που από το γεγονός και μόνο ότι ο Τούντορ δεν έχει χρησιμοποιήσει την ίδια 11κάδα σε κανένα από τα 17 ματς πρωταθλήματος της ομάδας του έως τώρα, φαίνεται ότι εξακολουθεί να… ψάχνεται.

Για τον Στραματσόνι, που είναι νέος στον πάγκο του τριφυλλιού, το… ψάξιμο μπορεί να θεωρηθεί μάλλον φυσιολογικό. Για τον Τούντορ όμως όχι.

Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να συνεχίσει το αήττητο που διατηρεί εδώ και 8 ματς, αφού πρέπει την Τετάρτη να παίξει με την Ξάνθη στα Πηγάδια (στο εξ αναβολής της 16ης) και την Κυριακή με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στο επερχόμενο ντέρμπι των δικεφάλων θα διαφανεί και ο χαρακτήρας της σκληρής ομάδας, αλλά και η ταυτότητα του νικητή που θέλει να προσδώσει στην ΑΕΚ ο Πογέτ.

Για τον Παναθηναϊκό η εμφάνιση του Διούδη μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου ήταν πράγματι ο βασικός υπαίτιος του 0-0 στη Λεωφόρο.

Ωστόσο εκτός τις 17 τελικές των γηπεδούχων και την συντριπτική κατοχή της μπάλας, πρέπει να δει κανείς και τα 44 λάθη τους μέσα στο ματς, που ήταν ο μοναδικός αριθμός στη στατιστική που… ταίριαξε με τα νούμερα του υποδεέστερου (σε σχέση με άλλα ματς) χθες Πανιωνίου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.