Ντίβατς: «Προτρέπουμε τους παίκτες να πάνε στις εθνικές»

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Σακραμέντο Κινγκς, Βλάντε Ντίβατς, αντιδρά πάντα με τον ίδιο τρόπο όταν η αλήθεια δεν παρουσιάζεται στη σωστή διάστασή της.
0
Δημήτρης Καρύδας
07/08/2018 • 09:20
Ο Βλάντε Ντίβατς
  • shares
Ο τζένεραλ μάνατζερ των Σακραμέντο Κινγκς, Βλάντε Ντίβατς, αντιδρά πάντα με τον ίδιο τρόπο όταν η αλήθεια δεν παρουσιάζεται στη σωστή διάστασή της. Αυτή τη φορά, την  κριτική του, που έκρυβε και μία δόση θυμού, προκάλεσε μια άποψη που ανέφερε ότι "οι ομάδες του NBA δεν επιτρέπουν στους παίκτες να παίζουν στις Εθνικές ομάδες της χώρας τους.

"Ο τρόπος που παρουσιάζεται το θέμα δεν είναι ακριβής. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική όταν το καλεντάρι το επιτρέπει. Όσον αφορά το Σακραμέντο, μπορώ να πω ότι όχι μόνο δεν εμποδίζουμε, αλλά προτρέπουμε τους παίκτες να παίζουν με τις Εθνικές ομάδες. Ο Μπάντι Χιλντ είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας που έχουμε. Μας ρώτησε ποια είναι η γνώμη μας για την πρόσκληση που έλαβε για να παίξει με τις Μπαχάμες. Τον εξηγήσαμε όλα τα θετικά πράγματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, και ειδικά πόσα πολλά θα σήμαινε για τους νέους παίκτες του μπάσκετ στη χώρα του. Και ο Μπάντι έπαιξε”, δήλωσε ο Ντίβατς, υπογραμμίζοντας ότι στην ίδια κατηγορία ανήκουν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα και πολλοί άλλοι παίκτες.

Ο Ντίβατς ήθελε να καταστήσει σαφές ότι είναι άδικο να ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των ομάδων του NBA και των Ομοσπονδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Πώς μπορούμε να είμαστε σε αντίθετες πλευρές με εκείνους που συνέβαλαν έτσι ώστε οι παίκτες μας να μπορούν να φτάσουν σε αυτό, το ανώτατο επίπεδο; Πρέπει να εξετάσουμε τα πάντα πιο ξεκάθαρα και με μία πιο παγκόσμια ματιά. Μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν κάποια προβλήματα, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δούμε την τελική επίδραση αυτής της ιδέας της FIBA για την καθιέρωση των Παραθύρων. Η απουσία ενός παίκτη, είναι μια ευκαιρία για κάποιον άλλον. Για παράδειγμα, στην ομάδα των ΗΠΑ είχαμε τρεις παίκτες από τους Stockton Kings, την ομάδα μας στη G- League. Eπαιξαν εναντίον του Πουέρτο Ρίκο, που είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος. Οι ΗΠΑ νίκησαν στο παιχνίδι και οι παίκτες μας αποκόμισαν τεράστια εμπειρία, η οποία θα είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την ομάδα”.

Γράψτε το σχόλιο σας...
24/01/2019 • 08:22

Ανοιχτά μέτωπα σε Βαρκελώνη, Λονδίνο, Αμιάν και Άμστερνταμ

Με περισσότερα κίνητρα παίζουν απόψε ο Άγιαξ και η Εσπανιόλ σε ματς κυπέλλου απέναντι σε ομάδες από τις οποίες έπαθαν ζημιές στα αντίστοιχα ματς πρωταθλήματος. Ανταγωνιστική αναμένεται και η αναμέτρηση του Γαλλικού κυπέλλου στο Αμιάν