Ράντζα: «Θα μείνω στην κροατική ομοσπονδία»

Ο Ντίνο Ράντζα έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται από την κροατική ομοσπονδία, μετά την κάκιστη πορεία της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.
04/03/2018 • 16:08
Ο Ντίνο Ράντζα
  • shares
Ο Ντίνο Ράντζα έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται από την κροατική ομοσπονδία, μετά την κάκιστη πορεία της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι Κροάτες έχουν απολογισμό 1-3 νίκες και προβληματίζουν με τις εμφανίσεις τους. Ο Ράντζα άφησε αιχμές κατά ορισμένων παικτών, για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται.

Αρχικά, δήλωσε για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί: «Το σκέφτηκα να παραιτηθώ, αλλά αποφάσισα να μείνω. Δεν σκοπεύω να παραιτηθώ προς το παρόν. Γράφτηκε ότι θα πάω στην Τσεντεβίτα, αλλά ποτέ δεν έγιναν τέτοιες συζητήσεις και το επινόησαν κακές γλώσσες».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για την εικόνα της εθνικής ομάδας της χώρας του: «Η κατάσταση που υφίσταται τώρα δεν είναι κάτι χθεσινό. Συμβαίνει επί χρόνια. Το πρόβλημα για το κροατικό μπάσκετ αφορά το ότι δεν είναι ο Σκέλιν, ο Ντίνο ή ο Στόικο. Ούτε αυτοί που παίζουν σήμερα. Το πρόβλημα είναι η καταστροφή πλάνο των προπονητών. Αυτά τα παιδιά δεν προπονήθηκαν ποτέ με αρχ…. Το εγγυώμαι ότι εγώ, ο Στόικο, ο Γιόζιπ, το παιδί του Ουλιάρεβιτς και το παιδί του Πρκάτσιν θα ήμασταν μπροστά στην πρώτη περίοδο, γιατί δεν θα αντέχαμε περισσότερο, με τη Ρουμανία. Ξέρεις γιατί; Γιατί θα τους είχαμε σπάσει στο ξύλο. Με τη Ρουμανία δεν χρειαζόμασταν κανέναν. Έπρεπε να μαζευτούμε και να πούμε: Ρουμάνοι; Σκάμε στα γέλια, πάμε έξω και τους νικάμε. Όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν μεγαλώνουμε παιδιά έτσι για χρόνια και φοβούνται τη σκιά τους. Εγώ και ο Στόικο είμαστε ένοχοι γι’ αυτό;».

Τέλος, μίλησε και για τον Σπάχια και την κριτική που ασκεί στην εθνική Κροατίας: «Τώρα παίρνω μαθήματα από τον Σπάχια, που φίλησε τον κ… του μεγάλου αφεντικού για τέσσερα χρόνια. Όταν ήταν 11ος στο Ευρωμπάσκετ και δεν πέρασε στο Παγκόσμιο, δεν μίλησε για τραγωδία. Τώρα, το κάνει όμως».

Γράψτε το σχόλιο σας...
22/01/2019 • 07:11