Skoda-ψε στα Πηγάδια

Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του τίτλου έχασε ο Ολυμπιακός ο οποίος ηττήθηκε 1-0 στα πηγάδια από την Skoda Ξάνθη. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Ξάνθης σημείωσε ο Βλαχοδήμος στο 52ο λεπτό του ματς

Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του τίτλου έχασε ο Ολυμπιακός ο οποίος ηττήθηκε 1-0 στα πηγάδια από την Skoda Ξάνθη. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Ξάνθης σημείωσε ο Βλαχοδήμος στο 52ο λεπτό του ματς
Οι ερυθρόλευκοι που αγωνίστηκαν χωρίς τους Μιραλάς και Τζιμπούρ είχε εμφανέστατο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και το πλήρωσε. Μοιραίος του Ολυμπιακού ο Λουίς Ντιόγκο ο οποίος δυο φορές σε τετ α τετ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια το Βιβιανί, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Εντιμάρ, τους Βάλλα, Κομεσίδη κεντρικό δίδυμο και το Μπαξεβανίδη στο δεξί άκρο. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Ντάνι με τον Βασιλακάκη, ακραία χαφ οι Μαρσελίνιο από αριστερά και ο  Βλαχοδήμος δεξιά, με τον Πόι να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μαρκόφσκι.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε και αυτός με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, δεξιά στην άμυνα τον Μοδέστο, αριστερά τον Μαρκάνο, κεντρικό δίδυμο τους Παπαδόπουλο-Μέλμπεργκ. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ τους Ορμπάιθ και Μανιάτη, πιο μπροστά τον Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο, στα άκρα, αριστερά τον Αμπντούν, δεξιά τον Φετφατζίδη και τον Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης.


Ο Ολυμπιακός ήξερε εκ των προτέρων ότι η αποστολή του στα Πηγάδια μόνο εύκολη δεν θα ήταν απέναντι στην Skoda Ξάνθη η οποία παρέμενε αήττητη για εννιά συνεχόμενα ματς. Η αποστολή του Ολυμπιακού βέβαια αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας εάν συνυπολογίσουμε και τις σημαντικές απουσίες που είχαν οι ερυθρόλευκοι με τους Μιραλάς, Τζιμπούρ, Χολέμπας και Φέισα.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος υποψιασμένοι από το ματς του πρώτου γύρου ξεκίνησαν δυνατά παίρνοντας από την αρχή την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Ξάνθης.
Παρ όλα αυτά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι την είχαν οι γηπεδούχοι στο 9ο λεπτό.
Ο Μαρκόφσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού μετά την πάσα του Εντιμάρ, όμως δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ βρισκόμενος φάτσα με τον Μέγιερι.


Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με τον Ιμπαγάσα να δείχνει λίγο έξω από τα νερά του και να μην μπορεί με τις πάσες του να ανοίξει την καλοστημένη αμυντική γραμμή της Ξάνθης. Οι ακρίτες είχαν σχηματίσει διπλή ζώνη άμυνας κάτω από τη μεσαία γραμμή προσπαθώντας να ανακόψουν τις επιθέσεις του Ολυμπιακού και φυσικά να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.
Οι πειραιώτες είχαν μια καλή στιγμή στο 38ο λεπτό με το Μανιάτη να κάνει τη σέντρα από δεξιά, τον Πάντελιτς να αφήνει την μπάλα και τον Αμπντούν να μην μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα.
Ο Αμπντούν ήταν πρωταγωνιστής και στην καλύτερη φάση των ερυθρόλευκων στο 43′ όταν από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 51′ με το Μαρκάνο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα και το Βιβιανί να σώζει την Ξάνθη.
Ένα λεπτό αργότερα όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.
Ο Βασιλακάκης με καταπληκτική κάθετη έβγαλε τον Βλαχοδήμο στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και ο νεαρός μέσος πλάσαρε εύστοχα τον Μέγιερι και έγραψε το 1-0.
Το γκολ αυτό πάγωσε τους ερυθρόλευκους που βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ αν και ήταν αυτοί που είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς.
Ο Βαλβέρδε έριξε στο παιχνίδι Τοροσίδη και Ντιόγκο αποσύροντας Μοδέστο και Ορμπάιθ και αλλάζοντας το σχηματισμό της ομάδας αφού ο Μανιάτης έμεινε πλέον το μοναδικό αμυντικό χαφ στον αγωνιστικό χώρο.
Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την πίεση στα ? του γηπέδου και απείλησαν με τον Φετφατζίδη στο 58′ και το Μανιάτη στο 67′,ενώ στο 69ο λεπτό ο Ντιόγκο βρέθηκε μόνος του απέναντι από το Βιβιανί όμως δεν κατάφερε να σουτάρει αφού του έφυγε το κοντρόλ της μπάλας.
Βραζιλιάνος ηταν ο μοιραίος παίχτης του Ολυμπιακού καθώς στο 79ο λεπτό έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από το Βιβιανί από πλάγια θέση , όμως ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε το χλιαρό πλασέ του Ντιόγκο.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει έχοντας κλείσει την Ξάνθη στην περιοχή της και χάνοντας την μια ευκαιρία μετά την άλλη.
Στο 87ο λεπτό ο Πάντελιτς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από πολύ κοντά στο παράλληλο γύρισμα του Ιμπαγάσα και στο 90’+1′ ο Κωνσταντινέας αρνήθηκε να υποδείξει την ολοφάνερη παράβαση και να καταλογίσει πέναλτι στο τράβηγμα και την ανατροπή του Τοροσίδη από τον Εντιμάρ.
Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε με την Ξάνθη να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη από το 2006 επί του Ολυμπιακού και τους ερυθρόλευκους να γνωρίζουν τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα χάνοντας παράλληλα σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου.



Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 18η
Αγώνας: Ξάνθη-Ολυμπιακός
Γήπεδο: Πηγαδιών
Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Αρκίβος, Καρσιώτης


Οι συνθέσεις:


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος.


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοδέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιιάτης, Ορμπάιθ, Αμπντούν, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.