«Χάλεπ για φίλημα» στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Η Σιμόνα Χάλεπ κατέκτησε το πρώτο τουρνουά Γκραν Σλαμ στην καριέρα της, παρότι έχασε το πρώτο σετ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός από τη Στίφενς.

Το νούμερο ένα της Παγκόσμιας κατάταξης έπαιξε υπέροχο τένις για να κάμψει την αντίσταση της νικήτριας του US Open Σλόαν Στίφενς και να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο Γκραν Σλαμ στην καριέρα της. Ήταν ένας έξοχος τελικός για τη Ρουμάνα που κρίθηκε στα τρία σετ (3-6, 6-4, 6-1). 


Μπρέικ και πρώτο σετ η Στίφενς

Με τις δύο κοπέλες να κινούνται καταπληκτικά στο χώμα, επιλέγοντας παιχνίδι από τη βασική γραμμή το σκορ βρέθηκε στο 2-1 υπέρ της Στίφενς έχοντας αμφότερες κρατήσει μέχρι το σημείο εκείνο το σερβίς τους. Καθοριστικό γκέιμ για την κατάληξη του σετ αποδείχθηκε το τέταρτο καθώς σε αυτό η Αμερικανίδα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1. 

Τα ράλι άρχισαν να γίνονται πιο επίμονα, η Στίφενς συνέχισε να ακολουθεί την έξοχη κίνηση της Ρουμάνας στο χώμα και να βρίσκει λύσεις με το forehand που ήταν το πιο αποτελεσματικό της όπλο. 

Η Χάλεπ έχασε μοναδική ευκαιρία με το σκορ στο 5-3 να πάρει πίσω το μπρέικ, αλλά δεν αξιοποίησε την προοπτική που της προέκυψε να σπάσει το σερβίς της Στίβενς. Η Αμερικανίδα αφού αντιμετώπισε την απειλή, με δύο διαδοχικούς πόντους έκλεισε το σετ στο 6-3. 

Το πρώτο σετ απομάκρυνε από το νούμερο ένα της κατάταξης το πρώτο Γκραν Σλαμ της καριέρας της, καθώς η Στίφενς ήταν εκείνη που παρουσίασε τις ποιοτικότερες λεπτομέρειες στο πρώτο μέρος του τελικού. 

Το κοινό στο Φιλίπ Σατριέ προσπάθησε να στηρίξει ψυχολογικά τη Ρουμάνα πριν την έναρξη του δεύτερου σετ τραγουδώντας ρυθμικά το όνομα της, ωστόσο η Στίφενς συνέχισε, αρχικά τουλάχιστον, στη σωστή ρότα. 


2ο σετ: Καλή αρχή η Στίφενς, αίσιο τέλος για τη Χάλεπ 

Η Αμερικανίδα δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη εκκίνηση στο δεύτερο σετ. Μπρέικ και κράτημα στο δικό της σερβίς την έφερε γρήγορα στο 2-0. Εκεί όμως η Χάλεπ απέδειξε γιατί είναι νούμερο ένα στον κόσμο. 

Αντί να λυγίσει αύξησε την επιθετικότητα της, πίεσε αφόρητα την Αμερικανίδα, έσπασε δύο φορές το σερβίς της και βρέθηκε στο 4-2. 

Ακόμη και στην αντίδραση της Στίφενς, η οποία παίρνοντας πίσω το ένα μπρέικ ισοφάρισε σε 4-4, η Ρουμάνα δεν πτοήθηκε. Έκανε μπρέικ ξανά, έφτασε στο 6-4 στο δικό της σερβίς κι ισοφάρισε σε 1-1 σετ. 

Με τη Στίφενς να εκτελεί το forehand με ταχύτητα 124 χλμ/ώρα κατά μέσο όρο και αυτό της Χάλεπ να βρίσκεται στα 113 χλμ/ώρα η Αμερικανίδα είδε την αντίπαλο της να σημαδεύει κυρίως την άλλη πλευρά της, εκείνη του backhand. 


3ο σετ: Απόλυτη πρωταγωνίστρια η Χάλεπ

Το τρίτο σετ δε θύμισε τα προηγούμενα δύο. Δεν το επέτρεψε η Σιμόνα Χάλεπ. Σαν να «ξόρκισε» κάθε κακή ανάμνηση από τους τρεις χαμένους τελικούς του παρελθόντος, δύο στο ίδιο κορτ του Φιλίπ Σατριέ, η Ρουμάνα ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια. Κερδίζοντας κάθε κρίσιμο πόντο έβγαλε νοκ άουτ τη Στίφενς ανεβάζοντας το σκορ στο 5-0. Το τελικό 6-1 βρήκε τη Χάλεπ να πανηγυρίζει το πρώτο τουρνουά Γκραν Σλαμ της καριέρας της και να γίνεται η δεύτερη Ρουμάνα στην ιστορία μετά τη Βιρτζίνια Ρουζίτσι το 1978 στο ίδιο χώμα του Ρολάν Γκαρός. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.