Ο… Σάντα Κλάους με τα δώρα (video)

Το πρώτο του τρίποντο, μακριά από το... σπίτι του, μέσα στο 2016, κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Ο Ιβιτς στο ντεμπούτο του, οδήγησε το "δικέφαλο του βορά" στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-0.

Το πρώτο του τρίποντο, μακριά από το… σπίτι του, μέσα στο 2016, κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Ο Ιβιτς στο ντεμπούτο του, οδήγησε το δικέφαλο του βορά στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο πέτυχαν δύο γκολ με τον Αθανασιάδη, αλλά θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και περισσότερα γκολ. Ο Κυριακίδης πραγματοποίησε δύσκολες αποκρούσεις, πριν νικηθεί από τον Ελληνα επιθετικό στο 22′.

Στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν καλά στις δύσκολες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί από την έντονη βροχή. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 68′ με τον Μουνιόζ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κοροβέσης έκανε το 0-3 και έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας του Αγρινίου για το θετικό αποτέλεσμα. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του νεαρού Δημητριάδη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά και το χειροκρότημα των φίλων του Παναιτωλικού στην αλλαγή του Μαλεζά.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα μετά τον Οκτώβριο και η πρώτη εκτός έδρας του ΠΑΟΚ μετά τον Νοέμβριο…

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 “κατέβασε” τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε την εστία της ομάδος του έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μύγα, Μάκο, Κούσα και Κέβιν. Πάουλο και Φερέιρα τα αμυντικά χαφ με τον Μουνιός μπροστά τους, τον Κλέσιο στα δεξιά και τον Ουάρντα στα αριστερά. Ο Μαρκόφσκι αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος.

Ο Βλάνταν Ιβιτς στο ντεμπούτο του, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3. Ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, με τον Κίτσιου στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Λεόβατς στο αριστερό και τους Βίτορ, Τζαβέλλα ανάμεσα τους. Τζιόλης, Χαρίδης και Κάτσε στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Μυστακίδη, Πέλκα στα άκρα και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης  

Ο Αθανασιάδης “λύγισε” τον Κυριακίδη

Μόνο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μισού του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ είχε κυριαρχήσει κλείνοντας τους γηπεδούχους στην περιοχή τους. Ο Κυριακίδης κρατούσε μόνος του όρθιο τον Παναιτωλικό πραγματοποιώντας εκπληκτικές αποκρούσεις. Μάλιστα χρειάστηκε να… βάλει το χεράκι του, για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, από το δεύτερο λεπτό στο σουτ του Χαρίση.

Το σύνολο του Ιβιτς δημιουργούσε πολλά ρήγματα από τα άκρα και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ωστόσο στο 22 κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Αθανασιάδης στο 15′ πλάσαρε άστοχα μπροστά από το τέρμα, όμως επτά λεπτά αργότερα βρήκε στόχο μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Βίτορ.

Μετά το γκολ ο Παναιτωλικός βγήκε από την άμυνα του και απείλησε δύο φορές με τον Μουνιόζ. Ο τελευταίος στο 31′ και στο 35′ βρέθηκε στο σωστό σημείο, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Βελλίδη. Οι πολλές λανθασμένες και ημιτελείς προσπάθειες των γηπεδούχων έδιναν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να “κερδίζει” εύκολα την κατοχή και να βγαίνει μπροστά. Στο 39′ Βίτορ και Αθανασιάδης συνδυάστηκαν και πάλι άψογα, με τον Ελληνα επιθετικό να νικά για δεύτερη φορά τον Κυριακίδη και να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.



Πολόσφαιρο…

Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο πριν τελειώσει το πρώτο 45λεπτο, δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο. Πολό-σφαιρο ήταν, καθώς η μπάλα κολλούσε στις λίμνες που είχαν δημιουργηθεί στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις; δύο εστίες και το γκολ.

Ο Αθανασιάδης στο 47′ για λίγα εκατοστά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το χατ τρικ και στο 55′ ο Πέλκας ευνοήθηκε από τις κόντρες και το βαρύ τερέν, όμως ο Κάτσε δεν σημάδεψε σωστά στο σουτ που επιχείρησε από τη γραμμή της περιοχής,

Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός έδειξε διάθεση να γεμίσει την περιοχή του Βελλίδη και με δύο σουτ του Κλέσιο προσπάθησε να μειώσει. Δεν κατάφερε να κάνει το 1-2 ούτε στο 68′ με τον Μουνιόζ, ο οποίος απέναντι από τον Βελλίδη “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, έφτασαν στο 3-0 στο 69′ Ο Μυστακίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κοροβέσης δικαίωσε τον προπονητή του για την αλλαγή, σκοράροντας από κοντά με το κεφάλι. Στο τελευταίο 20λεπτο έλειψε η μεγάλη ευκαιρία και έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με 3-0…

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Ουάρντα, Χαντάκιας, Μάκος Σκόρερ 22′, 39′ Αθανασιάδης, 70′ Κοροβέσης  

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Μάκος, Κέβιν – Πάουλο (75′ Βασιλείου), Φερέιρα (46′ Χαντάκιας), Κλέσιο, Ουάρντα (80′ Ρουμπουλάκου), Μουνιός, Μαρκόβσκι
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (85′ Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης, Μυστακίδης (80′ Δημητριάδης), Πέλκας (59′ Κοροβέσης), Αθανασιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.