Η παλιοσειρά κι η πρωτάρα…

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου κοντράρονται στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου (21:00, Novasports2HD) η πολυνίκης Μπάγερν Μονάχου κι Λειψία, η οποία δίνει για πρώτη φορά το «παρών» σε τέτοιο ραντεβού.

Δύο διαφορετικές ιστορίες από το βιβλίο του ποδοσφαίρου. Εκείνη της Λειψίας με τη βραχύβια πορεία και ζωή μόλις 10 ετών. Κι εκείνη της Μπάγερν Μονάχου. To «τοτέμ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, ένα από τα μεγαθήρια της Γηραιάς ηπείρου. 

Η κόντρα τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τον 76ο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας (Σάββατο 25/5, 21:00, Novasports2HD) ήταν κατά κάποιον τρόπο προαναγγελθείσα. Το project της Λειψίας «φωνάζει» από καιρό πως πρόκειται για μια ανερχόμενη δύναμη. Μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία του βασιλιά; Ο τελικός του Κυπέλλου είναι μια καλή ευκαιρία για να του καταφέρει ένα πρώτο πλήγμα. 

Τέλος εποχής

Φρανκ Ριμπερί, 12 σεζόν. Άριεν Ρόμπεν, 10 σεζόν. Ραφίνια, 8 σεζόν. Αλλαγή φρουράς. Θέλουν να αποχαιρετήσουν με έναν ακόμη τίτλο, τη στιγμή που η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχει ήδη φροντίσει για την επόμενη ημέρα της: Λουκά Ερναντέζ και Μπενζαμέν Παβάρ θα είναι κάτοικοι Μονάχου, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται οι Τίμο Βέρνερ (νυν ποδοσφαιριστής της Λειψίας), Λιρόι Σανέ και Ρόντρι. 



Ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το μέλλον του Νίκο Κόβατς στον πάγκο των Βαυαρών. Ένα νταμπλ πάντως θα προσθέσει ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα των επιχειρημάτων υπέρ της παραμονής του. Σε κάθε περίπτωση ο 47χρονος  Κροάτης νιώθει πολύ άνετα στο θεσμό του Κυπέλλου. Σε 17 αναμετρήσεις έχει 16 νίκες! Μετράει μόνο μια ήττα στον τελικό του 2017, όταν η Ντόρτμουντ είχε επικρατήσει της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Την επόμενη χρονιά πήρε το τρόπαιο, από τους νυν εργοδότες του.



Η υπεροχή των Βαυαρών στο θεσμό είναι αξιομνημόνευτη. Συμμετέχει σε τελικό για 23η φορά, έχοντας φύγει νικήτρια τις 18! Η διαφορά με τη δεύτερη Βέρντερ Βρέμης που έχει 6 τρόπαια, είναι χαώδης. Μπορεί την προηγούμενη σεζόν η Άιντραχτ του Κόβατς να την πλήγωσε, όμως το…δις εξαμαρτείν δεν πηγαίνει στην ίδια πρόταση με την Μπάγερν Μονάχου. Ουδέποτε έχει ηττηθεί σε δεύτερο διαδοχικό τελικό. 

Κυπελλούχοι Γερμανίας 

 Σύλλογος Τρόπαια Τελικοί
Μπάγερν Μονάχου 18 23
Βέρντερ Βρέμης 6 10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης  5 8
Σάλκε 5 12

Success story από τη Σαξoνία

Το 2009 στην πέμπτη κατηγορία, το 2016 στην Bundesliga, το 2017 στους ομίλους τους Champions League, το 2019 στον τελικό του Κυπέλλου. Fast track. Τινί τρόπω; Χρήμα από την αυστριακή εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull και να ο τρόπος. Ενίοτε και με άκομψο τρόπο, όπως αποδεικνύεται και από την παράκαμψη της γερμανικής κουλτούρας περί εγγεγραμμένων μελών που επηρεάζουν στη λήψη (κάποιων) αποφάσεων. Εξ ου κι η απέχθεια των φιλάθλων των άλλων γερμανικών συλλόγων. Ή μήπως είναι φόβος επειδή εμφανίστηκε κι άλλος ικανός παίκτης στο τραπέζι;

Η Λειψία κάνει ντεμπούτο σε τελικό. Εάν τα καταφέρει θα γίνει η 26η ομάδα που κατακτάει την πανέμορφη κούπα. Ούτως ή άλλως είναι κι ο πρώτος σύλλογος της Σαξονίας που φτάνει στο μεγάλο ραντεβού, από το πολύ μακρινό 1941 και τη Δρέσδη. Κάπου εδώ ολοκληρώνεται κι ο κύκλος του Ραλφ Ράνγκνικ στη Λειψία, για να ανοίξει ο επόμενος με τον 30αρη Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Το…προσωπικό σκορ του νυν προπονητή της Λειψίας σε τελικούς είναι 1-1: ένας χαμένος από την Μπάγερν το 2005, ένα κερδισμένος με την Ντούισμπουργκ το 2011, αμφότεροι από τον πάγκο της Σάλκε. Ο σύλλογος της Σαξονίας έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν. 

«Έχουμε ακούσει πως δεν έχεις έρθει ποτέ στη Λειψία. Σου υποσχόμαστε πως είναι πολύ ωραία εδώ». Οι «Κόκκινοι Ταύροι» κλείνουν το μάτι στο Κύπελλο Γερμανίας. Οι απαντήσεις το βράδυ του Σαββάτου στο Novasports2HD…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.