Ζαγκλής: “Μεγάλη χαρά η συνεργασίας με το ΝΒΑ”

Ο Αντρέας Ζαγκλής δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της FIBA με το ΝΒΑ, για τη δημιουργία της αφρικανικής λίγκας.
17/02/2019 • 10:00
Ο Αντρέας Ζαγκλής
  • shares
Ο Αντρέας Ζαγκλής δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της FIBA με το ΝΒΑ, για τη δημιουργία της αφρικανικής λίγκας. Όπως τόνισε και ο ίδιος είναι η πρώτη φορά που οι δυο πλευρές θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας ηπειρωτικής λίγκας. Σύμφωνα με το πλάνο, εντός της χρονιάς θα προκύψουν μέσω διαφόρων τουρνουά, οι δώδεκα ομάδες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τις αφρικανικές χώρες στη συγκεκριμένη λίγκα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να υπάρξει οικονομική βοήθεια από το ΝΒΑ και την παγκόσμια ομοσπονδία προς τις αφρικανικές ομάδες, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη του αθλήματος τα επόμενα χρόνια.

Ο Αντρέας Ζαγκλής δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εκ μέρους της FIBA, είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε ότι η συνεργασία μας με το ΝΒΑ εισέρχεται σε μία αχαρτογράφητη περιοχή καθώς για πρώτη φορά συνεργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες του επαγγελματικού μπάσκετ στην Αφρική. Αυτή είναι μία φυσιολογική εξέλιξη όλων αυτών που από κοινού έχουμε ήδη κάνει μέσω της πρωτοβουλίας «Μπάσκετ χωρίς σύνορα» (BWB), η οποία βοηθά στην εξεύρεση, ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων ταλαντούχων παικτών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής. Η Basketball Africa League θα μας επιτρέψει να βασιστούμε στα στέρεα θεμέλια που έχει θέσει η FIBA Αφρικής και να αναζωογονήσουμε τον ανταγωνισμό των ομάδων της Ηπείρου για να προσφέρουμε την τελική πλατφόρμα για τους καλύτερους παίκτες και συλλόγους της περιοχής”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ υπογράμμισε: “Η Η Basketball Africa League είναι ένα σημαντικό βήμα στη συνεχή ανάπτυξη του μπάσκετ που επιδιώκουμε στην Αφρική. Σε συνδυασμό με τα άλλα προγράμματά μας στην αφρικανική Ηπειρο, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το μπάσκετ ως οικονομικό κινητήρα για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες στον αθλητισμό, τα Μέσα Ενημέρωσης και την τεχνολογία σε όλη την Αφρική”. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/07/2019 • 07:03

Στην Ευρώπη σκέφτονται Βασιλεία, Κοπεγχάγη και το γκολ η Αλγερία με την Σενεγάλη!

Δύσκολα να βρούμε φαβορί στον τελικό του Άφρικα καπ αν και η Αλγερία είναι σε θέση να δώσε ρυθμό δείχνοντας πιο ικανή στο γκολ. Οι προσεχείς Ευρωπαϊκές προκλήσεις πιθανόν να επηρεάσουν με διαφόρους τρόπους απόψε τη Βασιλεία με την Κοπεγχάγη