Το ‘κανε κι αυτό! Στους «4» της Ευρώπης η Ελλάδα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρογκαβόπουλο, η Εθνική Εφήβων έκανε ακόμη μία υπέρβαση, επικρατώντας 70-66 της Λιθουανίας στην παράταση και προκρίθηκε στην τετράδα του Ευρωπαϊκού U18.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρογκαβόπουλο, η Εθνική Εφήβων έκανε ακόμη μία υπέρβαση, επικρατώντας 70-66 της Λιθουανίας στην παράταση και προκρίθηκε στην τετράδα του Ευρωπαϊκού U18.

Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου αμφισβητήθηκε πολύ, ειδικά μετά τη βαριά ήττα από τη Γαλλία, αλλά έδωσε απαντήσεις στο παρκέ. Μετά την πρόκριση επί της Φινλανδίας, έριξε στο… καναβάτσο και τη Λιθουανία, κάνοντας κατάθεση ψυχής και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά, εκεί όπου θα συναντήσει (3/8, 21:15) το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, την Ισπανία.  

Η ελληνική ομάδα σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ξεκίνησε πολύ καλά κόντρα στους Λιθουανούς, προηγήθηκε με 14-9, όμως για ακόμη μία φορά δεν έλειψαν τα «νεκρά» διαστήματα. Η Λιθουανία με τον Τουμπέλις να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι, αντέδρασε, πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (21-26), το οποίο ήταν πολύ κακό από πλευράς ποιότητας. 

Η Εθνική δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και με το ξεκίνημα της επανάληψης επέβαλε ξανά τον ρυθμό της. Ο Ρογκαβόπουλος ήταν εκείνος που έδειξε τον δρόμο, με τους συμπαίκτες του να ακολουθούν και να φέρνουν ξανά την ελληνική ομάδα σε θέση οδηγού (42-39). Τα πάντα, ωστόσο, κρέμονταν σε τεντωμένο σχοινί και έτσι κύλισε και το τέταρτο δεκάλεπτο. Η Λιθουανία με ένα μικρό ξέσπασμα προηγήθηκε 51-54, ωστόσο τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Ρογκαβόπουλος βγήκε ξανά μπροστά και με προσωπικά καλάθια έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (55-55), 7.2’’ πριν το τέλος.  Ο Μαρτσουλιόνις πήρε πάνω του την τελευταία φάση, όμως έπεσε στο… τοίχος Τσάμη και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν η σειρά των Νικολαΐδη – Καράμπελα να αναλάβουν δράση και να οδηγήσουν επιθετικά την Εθνική. Αμφότεροι έδωσαν πολύτιμες λύσεις και η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 67-64, προτού το ματς πάει στη… ρουλέτα των βολών. Ακόμη κι εκεί, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου ήταν πιο ψύχραιμοι και η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 70-66 και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U18.

Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 25 πόντους (8/25 σουτ) και 15 ριμπάουντ και ακολούθησε ο Σωτηρίου που άγγιξε το νταμπλ – νταμπλ με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από λιθουανικής πλευράς ξεχώρισε ο Αζουόλας Τουμπέλις με 23 πόντους και 20 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 21-26, 42-39, 55-55, (πρτ.) 70-66. 

Ελλάδα (Γιώργος Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 10, Κουρτίδης 5, Καράμπελας 8, Νικολαϊδης 6, Γεωργαλάς, Ρογκαβόπουλος 20 (15ρ), Ματσάγγος, Καλόγηρος, Κάδρας 6, Σταυρακούκας 3, Τσάμης 4.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.