Γερμανική ομάδα έδιωξε τον αρχηγό της λόγω ακροδεξιών πεποιθήσεων

Η Κέμνιτσερ έλυσε το συμβόλαιο του μέχρι πρότινος αρχηγού της Ντάνιελ Φραν, ο οποίος εξέφρασε την συμπάθειά του προς ακροδεξιά γκρουπ οπαδών,

Η Κέμνιτσερ έλυσε το συμβόλαιο του μέχρι πρότινος αρχηγού της Ντάνιελ Φραν, ο οποίος εξέφρασε την συμπάθειά του προς ακροδεξιά γκρουπ οπαδών,

Ο 32χρονος, δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού στην πρόσφατη ήττα της ομάδας της Γ’ Γερμανίας από την Χάλε και επέλεξε να δει το παιχνίδι μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς, στεκόμενος δίπλα σε στελέχη των ακροδεξιών γκρουπ  Kaotic Chemnitz  και NS-Boys.

Ο Φραν, νωρίτερα το 2019, είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από τον σύλλογο και είχε τιμωρηθεί από την ομοσπονδία, λόγω του ότι είχε φορέσει ένα μπλουζάκι με μήνυμα που τιμούσε τη μνήμη του ιδρυτή του γκρουπ οπαδών Hooligans-Nazis-Rassisten (HooNaRa). Τότε, ο Φραν είχε πει ότι δεν γνώριζε ότι το μπλουζάκι είχε νεοναζιστικό περιεχόμενο. Ο σύλλογος δεν ανέχτηκε το δεύτερο σχετικό του παράπτωμα σε μερικούς μήνες.

«Η μετάνοια που είχε εκφράσει τότε ήταν μία φάρσα. Με τη σύμφωνη γνώμη όλων, τερματίζουμε το συμβόλαιό του άμεσα. Ντάνιελ Φραν, δεν υπάρχει χώρος για σένα στην Κέμνιτσερ. Δεν μπόρεσες και δεν θέλησες να ανταποκριθείς στην ευθύνη του να είσαι παίκτης και αρχηγός μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, κάτι που περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από το να σκοράρεις και να αποθεώνεσαι από τον κόσμο. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να έχεις τη σωστή συμπεριφορά», τόνισε ο Ρόμι Πόλστερ, πρόεδρος του γκρουπ οπαδών που διαχειρίζεται τις τύχες της ομάδας της Σαξονίας.

Μετά τις ανακοινώσεις, ο αθλητικός διευθυντής Τόμας Σόμποτσικ αποκάλυψε ότι δέχτηκε απειλητικά μηνύματα από οπαδούς, ενώ οι αρχές φοβούνται επεισόδια στο προσεχές παιχνίδι της ομάδας την Κυριακή για το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στο Αμβούργο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.