Βλέπει… Πόρτο με Μασούρα και Σα (video)

Ο Μασούρας έδειξε τον δρόμο, ο Σα τον κράτησε όρθιο στις καθυστερήσεις και ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (0-1) από την Κωνσταντινούπολη επί της Μπασακσεχίρ, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στα play offs του Champions League, εκεί που πιθανότατα θα βρει την Πόρτο.

Ο Ολυμπιακός λειτούργησε για δεύτερο σερί εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με ψυχραιμία και ακρίβεια χειρούργου, με αποτέλεσμα να φύγει με αποτέλεσμα πρόκρισης (1-0) από την Κωνσταντινούπολη. Η Μπασακσεχίρ θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση με βάση την εικόνα του αποψινού πρώτου ραντεβού, προκειμένου να κάνει δικό της το εισιτήριο πρόκρισης για τα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαρτίνς προσπαθεί από πέρσι να δομήσει ένα σοβαρό και πειθαρχημένο σύνολο, που θα έχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές και παράλληλα υψηλότατο δείκτη ομαδικότητας και η εικόνα στην Τουρκία ενίσχυσε την άποψη ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Αν δεν υπήρχε η φάση του 91’ (ο Μπρούνο έχασε στιγμιαία την αυτοκυριαρχία του και απέκρουσε με το χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο Σα νίκησε με εξαιρετική εκτίναξη τον Βίτσκα στο πέναλτι που εκτέλεσε), τώρα θα μιλούσαμε για μία «επιστημονική εμφάνιση». Με ελάχιστες εξαιρέσεις (για παράδειγμα, ένα νευρικό δεκάλεπτο στην αρχή και ένα κακό επτάλεπτο από το 66 έως το 73’), οι «ερυθρόλευκοι» όρισαν το τέμπο, έκλεισαν σωστά τους παίκτες-κλειδιά της τουρκικής ομάδας και έδωσαν την αίσθηση ότι είναι καλύτεροι σε όλα τα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού.

Η πίεση ξεκινούσε από την πρώτη ζώνη, αυτή των επιθετικών (Γκερέρο-Ποντένσε-Μασούρα), όλοι από πίσω τους λειτουργούσαν στο κομμάτι της κάλυψης λες και ήταν δεμένοι με… αόρατο σχοινί και πολύ γρήγορα οι γηπεδούχοι αντιλήφθηκαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί είτε με ατομική ενέργεια ή εκμεταλλευόμενοι κάποιο λάθος.

Τέτοια εποχή θα ήταν ανέφικτο βεβαίως να έχει ο Ολυμπιακός τα πάντα λυμένα. Τα βασικότερα ζητήματα που χρειάζονται βελτίωση είναι αυτό της ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια κι εκείνο της διάρκειας. Όσον αφορά το πρώτο, για δεύτερο σερί παιχνίδι (συνέβη και στο Καραϊσκάκης κόντρα στην Πλζεν) η ελληνική ομάδα βελτιωνόταν όσο κυλούσε ο χρόνος. Ξεκίνησε ελαφρώς νευρική και βιαστική επιχειρώντας να ολοκληρώσει τις φάσεις, παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι ακριβώς ήρθε και το γκολ, με το οποίο μπήκαν οι βάσεις για την πρόκριση. Όμορφη ατομική ενέργεια του Βαλμπουενά, σέντρα ακριβείας απέναντι σε οργανωμένη άμυνα στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά με φάλτσα και ακρίβεια από τον Μασούρα, που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι παίκτες του μπιλιάρδου (53’).

Για το δεύτερο ζήτημα, αυτό των κενών διαστημάτων, σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να επιλυθεί άμεσα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο φινάλε, θα μπορούσε να είχε αποφύγει τα καρδιοχτύπια αν δεν έκανε το λάθος ο Μπρούνο, όμως αν δούμε ψύχραιμα τα δεδομένα, ακόμα κι αν η Μπασακσεχίρ είχε κάνει το 1-1, δεν θα άλλαζαν πάρα πολλά όσον αφορά την ισορροπία δυνάμεων των δύο ομάδων ενόψει της ρεβάνς.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιονούκ, Καισαρά, Γκετζού, Βιέιρα, Κλισί, Βίτσκα, Τεκντεμίρ (62′ λ. τρ. Αζουμπουΐκε), Καχβέτσι, Ρομπίνιο, Κριβελί (81′ Ντεμπά Μπα), Γκουλμπράντσεν (69′ Ελία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκα, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (73′ Καμαρά), Μασούρας (83′ Μπρούνο), Γκερέρο (88′ Ελ Αραμπί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.