Απάντησε στη FIBA η Αυστραλία

09/09/2014 • 16:10
Απάντησε στη FIBA η Αυστραλία
  • shares
Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία μπάσκετ της Αυστραλίας πήρε θέση για την έρευνα της FIBA σχετικά με υποψίες για «σκόπιμη» ήττα της εθνικής ανδρών της χώρας της Ωκεανίας από την Ανγκόλα, στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας χαρακτηρίζει προσβλητικούς τους ισχυρισμούς και αποδίδει την επιλογή του Ομοσπονδιακού τεχνικού των «καγκουρό», Αντρέι Λεμάνις, να μην χρησιμοποιήσει ή να δώσει μικρό χρόνο συμμετοχής στους βασικούς παίκτες της ομάδας απέναντι στους Αφρικανούς, σε υπόδειξη του ιατρικού επιτελείου της εθνικής ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση - απάντηση στη FIBA της Oμοσπονδίας της Αυστραλίας αναφέρει: «Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας αρνείται κατηγορηματικά κάθε υπαινιγμό πως οι "Βoomers" συνωμότησαν για να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ Αυστραλίας και Ανγκόλας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA 2014. Oι "Boomers" μπήκαν στο παιχνίδι απέναντι στην Ανγκόλα για να νικήσουν - απλά και ξεκάθαρα. Οι αντίθετοι ισχυρισμοί είναι ευρέως υποθετικοί, προσβλητικοί προς την αθλητική κουλτούρα της Αυστραλίας και προς το αγωνιστικό τμήμα που έδωσε το καλύτερό του καθ΄όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Έχουν απόλυτο άδικο.

Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας έχει εκθέσει έντονα και ενδελεχώς την άποψή της στη FIBA, εξηγώντας τους λόγους της απόφασης να ξεκουράσει παίκτες με τραυματισμούς και να μειώσει το χρόνο συμμετοχής των πιο κουρασμένων αθλητών, κατά τον τελευταίο αγώνα του Δ΄ ομίλου. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε σαφείς ιατρικές υποδείξεις. Η υγεία και η ευημερία των παικτών μας είναι υψίστης σημασίας. Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου, με πέντε αγώνες σε διάστημα έξι ημερών, είναι, πολύ απλά, εξαντλητικό. Αποτελεί μεγάλο βάρος για τους αθλητές - και γι' αυτό ακριβώς η FIBA επιτρέπει ένα ρόστερ με 12 ενεργούς παίκτες.

Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας θα συνεργαστεί πλήρως για την έρευνα από πλευράς FIBA. Και επιτρέψτε μας να γίνουμε απόλυτα σαφείς ως προς αυτό: εμείς, ως Αυστραλοί, αγωνιζόμαστε πάντα με τον σωστό τρόπο. Οι "Βoomers" φημίζονται για την επιμονή, την ανταγωνιστικότητα και τη θέληση τους για τη νίκη. Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας υποστηρίζει το "καθαρό" παιχνίδι, το κίνητρο της νίκης και πάνω απ΄ όλα την ακεραιότητα του αθλήματος. Ως παγκόσμιοι ηγέτες στην παιδεία ακεραιότητας, καλωσορίζουμε τον έλεγχο της FIBA - και ανυπομονούμε να υπάρξει επίλυση που "κλείνει το βιβλίο" σε αυτούς τους θεμελιωδώς ανακριβείς ισχυρισμούς».
Γράψτε το σχόλιο σας...
16/10/2019 • 10:12

Δοκιμασία κορυφής στην Φουεναλαμπράδα

Με όποιο θετικό αποτέλεσμα η Σαραγόσα μένει απόψε μόνη στην 2η θέση της Segunda División. Δεν θα είναι εύκολο στην Φουεναλαμπράδα ΄όπου η γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι εντός έδρας σε επίσημα παιχνίδια εδώ και ένα χρόνο