Ακόμα δεν έχει ανανεώσει;

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Την πρώτη σεζόν είχε 36 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο με οκτώ γκολ και εννιά ασίστ. Τη δεύτερη σεζόν του στα κιτρινόμαυρα έχει ήδη προλάβει να μετρήσει 42 παρουσίες σε τρεις διοργανώσεις έχοντας σκοράρει 14 φορές και με τρεις επιπλέον τελικές πάσες στο ενεργητικό του. Κι ακόμα μένουν 5-6 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να ανεβάσει την προσωπική του επίδοση. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα όμως του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου δεν είναι τα γκολ και οι …αριθμοί. Η προσωπικότητα, η ωριμότητα και το γεγονός ότι στα 32 του χρόνια δείχνει πιο ορεξάτος από ποτέ, αποτελούν τα πιο σημαντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν πλέον το παιχνίδι του.

Τον Αύγουστο του 2016 ο διεθνής μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ διετούς διάρκειας συν έναν χρόνο, χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά αν αυτός ο έξτρα χρόνος τον δεσμεύει για να συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα. Αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικά με το καθεστώς των μετεγγραφών, το οποίο αφήνει διάφορα …παραθυράκια στα συμβόλαια που περιλαμβάνουν έξτρα χρόνια. Το ζητούμενο άλλωστε είναι διαφορετικό και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο στην επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο ίδιος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και έχει αποδείξει εντός γηπέδου τον ηγετικό του χαρακτήρα. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της ΑΕΚ στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα, αλλά και τον ποδοσφαιριστή που με την παρουσία του κατάφερε να βάλει “σφραγίδα” και σε ντέρμπι.

Είναι γνωστό ότι αυτή την περίοδο στην Ένωση έχουν θέσει ως προτεραιότητα την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων, αλλά την ίδια στιγμή ήδη γίνεται ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν. Για τον κόσμο του Δικεφάλου εννοείται ότι ο Λάζαρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας που θα κληθεί να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας (αν δεν αλλάξει κάτι ως το φινάλε και η ΑΕΚ κατακτήσει τον τίτλο). Επίσης ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του στην κάμερα των καναλιών Novasports ότι θέλει να συνεχίσει και να κλείσει την καριέρα του στα “κιτρινόμαυρα”. Προς το παρόν όμως και με τα τωρινά δεδομένα κανένας δεν μπορεί να προδικάσει με σιγουριά το μέλλον του Έλληνα διεθνή. 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι γηγενή ποδοσφαιριστή με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τον ηγετικό χαρακτήρα του Χριστοδουλόπουλου δύσκολα βρίσκεις. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ πρέπει να κάνει άμεσα την κίνησή της προκειμένου και τον παίκτη να “φτιάξει” ψυχολογικά ενόψει του φινάλε της σεζόν, αλλά και συγχρόνως να διατηρήσει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει καλά τι μπορεί να περιμένει απ’ αυτόν να της δώσει στο μέλλον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.