Ξεσηκωμός στη Θεσσαλονίκη, αντιδράσεις σε Κύπρο και Γερμανία (photos)

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οπαδών του ΠΑΟΚ δίνοντας δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από την Καμάρα και συνεχίστηκε με τη μορφή πορείας σ’ ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οπαδών του ΠΑΟΚ δίνοντας δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από την Καμάρα και συνεχίστηκε με τη μορφή πορείας σ’ ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στην παραλιακή οδό, φωνάζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια συνθήματα στήριξης για την ομάδα τους αλλά κι εναντίον της κυβέρνησης, ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης συγκέντρωσης για την Κυριακή το μεσημέρι στις 14.00 στην πλατεία Αριστοτέλους, απ’ όπου και θα ξεκινήσουν με προορισμό τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας.

Το ραντεβού όλων είχε οριστεί για τις 18.00 στην Καμάρα. Από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται επώνυμοι κι ανώνυμοι οπαδοί. Μαζί με τον απλό κόσμο, τις φωνές τους ένωσαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ, του Ερασιτέχνη, της ΚΑΕ, του ΤΑΠ και των υπόλοιπων τμημάτων του Α.Σ., από τις Ακαδημίες της ομάδας, προεξάρχοντος της Κ20 και του τεχνικού της, Πάμπλο Γκαρσία αλλά και πληθώρα βετεράνων σε μια έντονη κι εντυπωσιακή δράση διαμαρτυρίας για την ποινή που πρωτόδικα επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για όλα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας πριν από δυο Κυριακές. Λίγο μετά τις 18.30, ο κόσμος χωρίστηκε σε δυο τμήματα, που πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα, ανάβοντας πυρσούς, μεταδίδοντας σε όλους την έντονη αντίθεσή τους σε όλα όσα συμβαίνουν εις βάρος της αγαπημένης τους ομάδας.

Οι δυο πορείες συναντήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης απ’ όπου διέσχισαν την παραλιακή, περνώντας μπροστά από τον Λευκό Πύργο, για να ολοκληρώσουν λίγο μετά τις 21.30 τη δράση τους. Ηταν η κύρια δράση των οργανωμένων σε μια σειρά αντίστοιχων που έχουν ξεκινήσει από χτες κι αναμένεται να συνεχιστούν και να κορυφωθούν την προσεχή Κυριακή, πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη διαμαρτυρία που υπήρξε και στα ελληνικά προξενεία στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ και στη Φρανκφούρτη, αντίστοιχη διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Κύπρο, όπως είχε προαγγελθεί από χτες. Οπαδοί του «Δικεφάλου» μαζεύτηκαν στη Λευκωσία στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης, ευρισκόμενοι έξω από την ελληνική πρεσβεία.

Κοινός παρανομαστής σε όλες τις διαμαρτυρίες ήταν το μήνυμα “καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη”. 











Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.