Για πρώτη φορά, ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο μετρό


Τα βιβλία ταξιδεύουν από σήμερα στο μετρό αλλάζοντας χέρια, με έδρα την πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα παραδοθεί στο κοινό στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να να μοιραστούν τα παλιά τους βιβλία και να ανακαλύψουν νέα.

Ο τρόπος είναι απλός. Ο επιβάτης αφήνει ένα βιβλίο και παίρνει ένα άλλο δωρεάν. Μια πρωτότυπη κατασκευή σχεδιασμένη από τους σπουδαστές του Δ. ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου και εφοδιασμένη με βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη τοποθετήθηκε στο επίπεδο επικύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ».

Με την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, η συλλογή της θα ανανεώνεται καθημερινά και το απόθεμά της θα βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του σταθμού του Μετρό.

Στόχος είναι η εξέλιξη της αλληλεπίδρασης που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Χρησιμοποιώντας την, οι επιβάτες την κάνουν ουσιαστικά δική τους και τα βιβλία της ταξιδεύουν στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και όχι μόνο. Το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή: αφήνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη του σταθμού Αγίου Δημητρίου είναι μία συνεργασία της  ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.