Τζαβέλλας: «Τα πάντα για την Εθνική»

Μιλώντας αποκλειστικά στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο ο Γιώργος Τζαβέλλας αναφέρθηκε στη ζωή του στο Μονακό, στον Πανιώνιο, στο προσεχές EURO και στον Φερνάντο Σάντος. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του διεθνούς αριστερού μπακ.

Μιλώντας αποκλειστικά στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο ο Γιώργος Τζαβέλλας αναφέρθηκε στη ζωή του στο Μονακό, στον Πανιώνιο, στο προσεχές EURO και στον Φερνάντο Σάντος. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του διεθνούς αριστερού μπακ.

«Προλαβαίναμε και την άνοδο»

Στο πρώτο σκέλος της συνέντευξης ο Γιώργος Τζαβέλλας αναφέρθηκε στη ζωή του στο πανέμορφο Μονακό, στην περιπέτεια που ζει με την ομάδα του στη Ligue 2 και την προσπάθεια που κάνει για σωτηρία. Ασφαλώς δε θα μπορούσε να μη μιλήσει για τα δύο μεγάλα του χαρακτηριστικά, τις ασίστ και το πάθος του.

– Γιώργο πολλοί στην Ελλάδα θα ήθελαν να ζήσουν στο Μονακό και το φαντάζονται σαν όνειρο. Μπορείς να μας περιγράψεις τη ζωή σου μέχρι τώρα εκεί και το πώς περνάς; Τι σου έχει κάνει εντύπωση στην πόλη;

«Το Μονακό είναι ένα πολύ όμορφο και ποιοτικό μέρος που σου προσφέρει την κατάλληλη ψυχολογία και όρεξη για να αποδώσεις τα μέγιστα. Μου αρέσει η θάλασσα και οι χαλαροί ρυθμοί της πόλης. Ζω πολύ καλά εδώ και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.»

– Είναι σημαντικό που είστε μαζί με τον Τζιόλη για την ψυχολογία σου;

«Σίγουρα, με τον Αλέξη περνάμε ώρες μαζί και βοηθά ο ένας τον άλλο. Είναι σημαντική για μένα η παρουσία του.»

– Πήγες στην ομάδα, σε μια δύσκολη περίοδο για αυτήν. Βρήκες ρυθμό και αμέσως άρχισες να την βοηθάς; Πως το βλέπεις; Θα σωθείτε;

«Η ομάδα βρήκε το δρόμο της. Ήρθαν πολλοί ποιοτικοί παίκτες τον Ιανουάριο. Είμαστε αήττητοι εδώ και δύο μήνες, έχουμε έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Πιστεύω πως αν υπήρχαν μερικά παιχνίδια παραπάνω, προλαβαίναμε κα την άνοδο.»

– Πως είναι το επίπεδο της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας;

«Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με πολύ γρήγορο ρυθμό. Σίγουρα η ligue 1 είναι πιο ποιοτική και φυσικά η Μονακό στοχεύει γρήγορα να ξαναβρεθεί εκεί.»

– Την τελευταία σου χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε βγει πρώτος στις ασίστ. Ήδη στη Μονακό έχεις αρχίσει και σερβίρεις έτοιμα γκολ;

«Είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό. Χαίρομαι σε κάθε παιχνίδι να δίνω ασίστ στους συμπαίκτες μου. Είναι η δουλειά μου, όμως πρώτα χαίρομαι με την επιτυχία της ομάδας.»

– Πως ζουν οι συμπαίκτες σου το ελληνικό σου πάθος; Ανταποκρίνονται σε αυτό;

«Ναι, νομίζω οι Γάλλοι μας μοιάζουν στον τρόπο που ζουν το παιχνίδι. Είναι κι ο προπονητής μας Ιταλός. Το πάθος λοιπόν είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας.»

«Όλα για την πατρίδα»

Στο δεύτερο σκέλος, ο Γιώργος Τζαβέλλας ανοίχτηκε περισσότερο εκφράζοντας τα όσα νιώθει για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αγαπημένο του Πανιώνιο. Ασφαλώς και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο επερχόμενο EURO με την αγωνία για το τελικό ρόστερ να είναι μεγάλη. Σημαντική η παραμονή του Σάντος τόνισε ο νεαρός μπακ.

– Αλήθεια δε σου έχει λείψει η Ελλάδα; Ή το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Η Ελλάδα μου λείπει πολύ. Την αγαπώ! Όπως μου λείπει κι η οικογένειά μου. Είναι η πατρίδα μου και δεν την αλλάζω. Όμως το ελληνικό πρωτάθλημα δε μου λείπει καθόλου. Παρακολουθώ μόνο τον Πανιώνιο!»

– Η σεζόν 2012-13 θα σε βρει «Πρίγκιπα» ξανά ή ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο;

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να σωθεί και μαθηματικά η ομάδα για να νιώθω επιτυχημένος. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια οψιόν αγοράς που δίνει το δικαίωμα στην Μονακό να με αποκτήσει. Τώρα όμως δεν σκέφτομαι το μετά.»

– Γιώργο σε λίγους μήνες υπάρχει μία μεγάλη πρόκριση για την καριέρα σου. Αρχικά θέλω να μου πεις τι σκέψεις σου δημιουργεί η λέξη EURO 2012;

«Είναι μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία προκριθήκαμε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο. Ο κάθε ποδοσφαιριστής χαίρεται τη συμμετοχή του εκεί. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Παίζουμε για την πατρίδα μας και αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα.»

– Πριν από λίγες εβδομάδες είχε έρθει ο Φερνάντο Σάντος να σε δει να αγωνίζεσαι; Τι συμπεράσματα πιστεύεις πως έβγαλε; Σου μίλησε καθόλου;

«Ο προπονητής ήρθε και με είδε και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Εγώ έκανα τη δουλειά μου όπως σε κάθε παιχνίδι. Τα συμπεράσματα είναι δικά του.»

– Η αλήθεια είναι πως στη θέση του αριστερού μπακ η μάχη αναμένεται μεγάλη για τις τελικές επιλογές του Σάντος; Πως τη ζεις εσύ αυτή τη μάχη;

«Δεν ζω κάποια μάχη. Παίζω το ποδόσφαιρο που ξέρω εγώ και δεν ασχολούμαι με κανέναν. Δίνω τα πάντα όποτε αγωνίζομαι για την Εθνική ομάδα και θα συνεχίσω να το κάνω όποτε μου ζητηθεί.»

– Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανανέωσε ο Φερνάντο Σάντος για άλλα δύο χρόνια και γιατί;

«Είναι πολύ σημαντική η παραμονή του για όλους μας. Δουλεύουμε σωστά, σοβαρά, είμαστε πειθαρχημένοι και συνεχώς γινόμαστε καλύτεροι υπό τις οδηγίες του.»

– Το Πάσχα τι θα κάνεις; Που θα σε βρει;

«Πιστεύω να καταφέρω να έρθω στην Αθήνα για να περάσω τις γιορτές με την οικογένεια μου. Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία σε όλους και καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.