Πέθανε η Καίτη Κωσταβάρα-Παπαρήγα


Το ύστατο κατευόδιο στην Καίτη Κωσταβάρα-Παπαρήγα, μία σημαντικότατη προσωπικότητα του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «ακτιβίστρια, επιστήμονας, ερευνήτρια, συγγραφέας πολλών βιβλίων, μελετών και άρθρων», έφυγε από τη ζωή στις 31/12/1.

«Η Καίτη Κωσταβάρα-Παπαρήγα, προώθησε τα αιτήματα του γυναικείου κινήματος από νευραλγικές θέσεις και θα μείνει στη μνήμη μας, κυρίως ως μία μαχητική δικηγόρος-υπερασπίστρια των γυναικών θυμάτων βιασμού σε όλες τις σημαντικές δίκες που αναμείχθηκε το φεμινιστικό κίνημα της μεταπολίτευσης στη χώρα μας» αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Η ανακοίνωση προσθέτει πως η εκλιπούσα «υπήρξε επικεφαλής της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών και της εθνικής αντιπροσωπείας, μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αριστερών Φεμινιστριών, τη δεκαετία του 1990, και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών. Ήταν μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (2000-2004) και της Επιτροπής Έρευνας της Commission για τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρου εργασίας».

Όπως αναφέρει και στο βιβλίο της «Βιασμός – Το έγκλημα, η δίκη, ο νόμος και οι κοινωνικές αντιλήψεις», «όσο θα υπάρχει ο φόβος του βιασμού δεν είναι δυνατό να προσδοκούμε ότι μπορεί να διαμορφωθεί Κοινωνία Δικαίου», σημειώνει η ΓΓΙΦ και καταλήγει: «Η πλούσια παρακαταθήκη που μας αφήνει με το έργο και τη δράση της, προσθέτει δύναμη, γνώση και ελπίδα στην αέναη προσπάθειά μας για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την κοινωνική απελευθέρωση των γυναικών».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.