Εναλλακτικός και ανατρεπτικός

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά επικράτησε 4-1 των Χανίων στα Περιβόλια και τελείωσε από το πρώτο ματς την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Επιστροφή μετά από δέκα μήνες και μάλιστα με γκολ για τον Γιάννη Μανιάτη.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά επικράτησε 4-1 των Χανίων στα Περιβόλια και τελείωσε από το πρώτο ματς την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Επιστροφή μετά από δέκα μήνες και μάλιστα με γκολ για τον Γιάννη Μανιάτη.

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε ένα αρχικό σχήμα με πολλά διαφορετικά πρόσωπα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν ως τώρα την ευκαιρία σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίζονται στη Φούτμπολ Λιγκ, ξάφνιασαν τους «ερυθρόλευκους» παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 8′ με κεφαλιά του Γκέσιου, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους νταμπλούχους.

Το «γύρισε» πριν την ανάπαυλα
Ο Ολυμπιακός άρχισε αμέσως να πολιορκεί τα καρέ του Πρίφτη για την ισοφάριση και αυτή ήρθε στο 22′. Μετά από μπαλιά του Σεμπά, ο Καμπιάσο άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια και ο Ερνάνι με φαλτσαριστό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, στο 39′, οι φιλοξενούμενοι πήραν και το προβάδισμα μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Κολοβού και το ιδανικό τελείωμα.

Πίεσε από νωρίς 
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά και την πρόκριση ουσιαστικά από σήμερα. Και το κατάφερε, έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει το τελευταίο δεκάλεπτο για τα δύο ακόμη γκολ που σημείωσε.

Ο Πάρντο στο 54′ τράνταξε το δοκάρι, ενώ στο 70′ είδε τον Πρίφτη να αποκρούει δύσκολα το σουτ που επιχείρησε. Ο Κολομβιανός ήταν αυτός που στο 86′ έδωσε την ασίστ στον Σεμπά για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Ιδανική επιστροφή
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μανιάτης στο 90′ με σουτ από κοντινή απόσταση. Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο αρχηγός του Ολυμπιακού επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στην αγωνιστική δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με την ΑΕΚ, επίσης για το Κύπελλο, τον Μάρτιο του 2015.

Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Τσούτσης, Νύκταρης Ν. (60′ Μπουζούκης), Γκέσιος (77′ Νύκταρης Μ.), Δεινόπαπας (46′ Λίτα), Ρίκκα

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72′ Σάλιακας), Αυλωνίτης, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο (80′ Μανιάτης), Κολοβός, Πάρντο (87′ Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.