Πολεμικά όπλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο


Περισσότερα από 40 πολεμικά όπλα, πιστόλια, δεκάδες κιλά εκρηκτικής ύλης, χειροβομβίδες και πολλά άλλα είδη μαζί με παρελκόμενα οπλισμού εντόπισε η ΕΛΑΣ, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό γκαρσονιέρας που σχετίζεται με 40χρονο από το Ηράκλειο και 46χρονο έμπορο στην ίδια πόλη, με καταγωγή από τον ορεινό Μυλοπόταμο, ο οποίος είναι προφυλακισμένος. Ο πολυπληθής οπλισμός βρέθηκε μέσα στη γκαρσονιέρα. Αμέσως, οι Αρχές, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, ξεκίνησαν να ερευνούν, τόσο τη διαδρομή των όπλων, όσο και για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή.

Ήδη, έχουν συλληφθεί ένας 26χρονος από το Ρέθυμνο και ο 40χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του το κλειδί της γκαρσονιέρας. Επίσης, κατά τη διάρκεια έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρους που διαχειρίζεται ο 26χρονος, η αστυνομία εντόπισε οπλισμό, παρελκόμενα οπλισμού και πυρομαχικά.

Όλα τα ευρήματα από τις έρευνες και ορισμένα που αφορούν αρχαία και ναρκωτικά συγκεντρώθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, από όπου θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας προς εξέταση για τυχόν χρήση τους σε παράνομες πράξεις ή επιθέσεις κατά ζωής.

Τόσο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, ώστε να συντονιστεί η από κοινού έρευνα για τη διαδρομή των όπλων, που όπως όλα δείχνουν είχαν «σημαντικό σταθμό» την Κρήτη.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου αναμένεται σχετική ενημέρωση για την εξέλιξη της επιχείρησης, ενώ, ήδη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τους συλληφθέντες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.