Σοκ: Καμία μεταγραφή για Ρεάλ, Ατλέτικο μέχρι το 2017!

Η FIFA αποφάνθηκε ότι οι δυο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, υπέπεσαν σε παράβαση κανονισμών σε ό,τι αφορά την απόκτηση παικτών ηλικίας κάτων των 18 ετών και τους απαγόρευσε τη δυνατότητα να κάνουν μεταγραφή μέχρι τον Ιούνιο του 2017!

Η FIFA αποφάνθηκε ότι οι δυο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, υπέπεσαν σε παράβαση κανονισμών σε ό,τι αφορά την απόκτηση παικτών ηλικίας κάτων των 18 ετών και τους απαγόρευσε τη δυνατότητα να κάνουν μεταγραφή μέχρι τον Ιούνιο του 2017!

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: “Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA τιμωρεί τις ισπανικές ομάδες Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης για παραβάσεις σχετικά με την απόκτηση ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών. Οι δύο ομάδες έχουν παραβιάσει πολλές διατάξεις που αφορούν τιςε μεταγραφές και την εγγραφή σε ομάδα ανηλίκων παικτών, καθώς και άλλες σχετικές διατάξεις όσον αφορά την εγγραφή και τη συμμετοχή ορισμένων παικτών σε αγώνες.

Στους δυο συλλόγους απαγορεύεονται η απόκτηση παικτών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους, λόγω της παραβίασης των άρθρων 5, 9, 19, καθώς και των παραγράφων 2 και 3 του του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών των Ποδοσφαιριστών (οι «Κανονισμοί»). Η απαγόρευση μεταγραφής, η οποία δεν επηρεάζει την τρέχουσα περίοδο, δεδομένου ότι άνοιξε πριν από την κοινοποίηση των αποφάσεων, εφαρμόζεται σε κάθε ομάδα στο σύνολό της και δεν εμποδίζει η αποδέσμευση των ποδοσφαιριστών».

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι η επόμενη μεταγραφή παίκτη που θα κάνουν Ρεάλ ή Ατλέτικο μετά το πέρας της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημο παιχνίδι από το καλοκαίρι του 2017! Αυτό, όπως είναι εύκολα κατανοητό, αλλάζει άρδην τα σχέδια αυτών των δυο συλλόγων και δη της “βασίλισσας”, η οποία έχει ανοικτό το θέμα της παραμονής του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ οι… φήμες ήθελαν να έχει ήδη συμφωνηθεί η απόκτηση των Ντε Χέα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αζάρ από την Τσέλσι!

Εκτός της ποινής απαγόρευσης, οι δυο σύλλογοι καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο με τη μεγάλη ομάδα της πόλης -σε επίπεδο επιτυχιών- να βγάζει από το ταμείο της 822.000 ευρώ και τη δεύτερη 328.000 ευρώ. Η έρευνα της FIFA αφορούσε τις περιόδους 2005 με 2015 για τη Ρεάλ και 2007με 20014 για την Ατλέτικο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.