Βάργκας: “Αλλιώς αν ήξερα…”

Ο Φαμπιάν Βάργκας δήλωσε πως αν ήξερε από την αρχή την κατάσταση στην ΑΕΚ ίσως και να μην ερχόταν στην Ελλάδα.

Ο Φαμπιάν Βάργκας δήλωσε πως αν ήξερε από την αρχή την κατάσταση στην ΑΕΚ ίσως και να μην ερχόταν στην Ελλάδα. Ο Κολομβιανός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ. Τα κυριότερα αποσπάσματά της:

-Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακές οι εμφανίσεις  σου σε μία περίοδο όπου στην ΑΕΚ επικρατεί οικονομικο-διοικητικό χάος. Πως διατηρεί υψηλό το κίνητρό του ένας επαγγελματίας ώστε να παραμένει πρωταγωνιστής ενώ είναι απλήρωτος;

«Θα ήταν ανεπίτρεπτο να μπαίνω στο γήπεδο και να δείχνω αδιαφορία, Επίσης βλέπω πόσο μεγάλη υπομονή κάνουν οι συμπαίκτες μου και αυτό πραγματικά μου δίνει περισσότερη δύναμη. Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι με αυτούς τους συμπαίκτες. Είναι το μόνο υχάριστο που μας συμβαίνει, το να δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλον. Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής οι ποδοσφαιριστές θα είχαν αντιδράσει διαφορετικά».

-Επικρατεί η υποψία ότι δύσκολα θα παραμείνεις στην ΑΕΚ για επιπλέον μία σεζόν. Ποιες θα ήταν οι συνθήκες που θα σε έπειθαν να αποφασίσεις το αντίθετο;

«Είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοιες καταστάσεις και να κάνει υπομονή. Το έκανα για μία σεζόν, δεν μπορώ για περισσότερο. Αν όμως υπάρξει μία σωστή διοίκηση η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που θα συμφωνήσουμε, τότε ασφαλώς και θα σκεφτώ την παραμονή μου στην ΑΕΚ».

-Είναι και λίγο μπερδεμένη η ιστορία με το συμβόλαιό σου. Τι ακριβώς ισχύει εν όψει του καλοκαιριού;

«Προβλέπεται σε μια οψιόν ανανέωσης που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Για να τεθεί όμως σε εφαρμογή θα έπρεπε να έχουν τηρηθεί συγκεκριμένοι όροι οι οποίοι αφορούν το οικονομικό σκέλος. Υπάρχουν και νόμοι της ΦΙΦΑ. Αυτή την χρονική στιγμή και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είμαι πάντως διατεθειμένος να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ»

-Μετανιώνεις που βρίσκεσαι εδώ; Θα προτιμούσες να είχες αποφασίσει διαφορετικά το περασμένο καλοκαίρι;

«Αν οι άνθρωποι που με έπεισαν τότε να έρθω στην ΑΕΚ μου παρουσίαζαν την κατάσταση ως είχε και τις δυσκολίες που υπήρχαν μπροστά, ίσως να μην βρισκόμουν εδώ σήμερα. Ωστόσο με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια αποδεικνύεται πολύ καλή απόφαση, διότι βρίσκομαι σε ομάδα στην οποία αγωνίζομαι, ο κόσμος μου δείχνει αγάπη, μπορώ να ξεδιπλώσω τα χαρακτηριστικά μου και γενικότερα καταλαβαίνω ότι μου ταιριάζουν οι εδώ ποδοσφαιρικές συνθήκες».

-Θα σε ενδιέφερε η προοπτική να παραμείνεις στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα κάποιας άλλης από τις αποκαλούμενες «μεγάλες ομάδες»;

«Είναι κάτι που θα σκεφτώ μετά τις 30 Ιουνίου, όταν και τελειώνει το συμβόλαιό μου. Όποια απόφαση και αν πάρω όμως, το σκεπτικό της θα έχει ως προτεραιότητα το καλό της οικογένειάς μου».

-Με ποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ «δέθηκες» περισσότερο κατά την διάρκεια αυτών των δύσκολων καταστάσεων;

«Κάνω περισσότερο παρέα λόγω της γλώσσας με τον Λεονάρντο, τον Γκερέιρο, και τον Χοσέ Κάρλος, όμως έξω από το γήπεδο δεν έχω ιδιαίτερες επαφές με κανέναν. Γενικά τις δυσκολίες στη ζωή μου τις αντιμετωπίζω με την οικογένειά μου».

-Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους μετόχους της ΠΑΕ ενώ η ΑΕΚ καταρρέει;

«Θέλω να τους πω ότι εγώ που είμαι λίγους μήνες στην Ελλάδα έχω καταλάβει πόσο ιστορική ομάδα είναι η ΑΕΚ και ότι δεν της αξίζει αυτή η κατάσταση. Ούτε στην ομάδα αλλά ούτε και στους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς της. Έχω ενημερωθεί ότι οι μέτοχοι είναι εξαφανισμένοι και θέλω να εκφράσω την απορία μου για ποιον λόγο γίνεται αυτό, γιατί αφήνουν την ΑΕΚ μόνη της».

-Τι είναι αυτό που θα κρατήσεις για πάντα στην καρδιά σου φεύγοντας από την Ελλάδα;

«Σίγουρα θα θυμάμαι περισσότερο αρνητικά όλη αυτή την εμπειρία, μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Είμαι όμως χαρούμενος μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω στην Αθήνα, να δω από κοντά και να δείξω στην κόρη μου κάποια από αυτά που έμαθα στο σχολείο για τον τεράστιο πολιτισμό της Ελλάδας. Θα θυμάμαι πάντοτε ότι έζησα σε μία πόλη που αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.