Αντιμέτωποι και με τις νάρκες οι πρόσφυγες στην Συρία

Θύματα των ναρκών που έχουν τοποθετήσει οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με Λίβανο και Τουρκία πέφτουν οι πρόσφυγες, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Θύματα των ναρκών που έχουν τοποθετήσει οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με Λίβανο και Τουρκία πέφτουν οι πρόσφυγες, σύμφωνα με μαρτυρίες. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των Σύριων που έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους τον τελευταίο χρόνο, κατά την διάρκεια της αιματηρής εξέγερσης κατά του καθεστώτος Άσαντ ανέρχεται στις 230.000.

Οι 30000 έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ 200000 είναι πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την χώρα.
O συντονιστής της βοήθειας του ΟΗΕ προς τους Σύριους πρόσφυγες, Πάνος Μουμτζής, δήλωσε ότι σε «καθημερινή βάση εκατοντάδες εξακολουθούν να περνάνε τα σύνορα προς γειτονικές χώρες» κυρίως την Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.

Μέσα στην χαοτική κατάσταση που επικρατεί, η οργάνωση Human Rights Watch, επικαλούμενη μαρτυρίες, αποκαλύπτει ότι η Συρία έχει ναρκοθετήσει τα σύνορά της με Λίβανο και Τουρκία, κατά μήκος των διαδρομών που χρησιμοποιούν οι εκτοπισμένοι στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την αμείωτη βία. Η οργάνωση τονίζει πως ο συριακός λαός θα συνεχίσει να υφίσταται τις επιπτώσεις από τέτοιες παράλογες ενέργειες, για χρόνια.

Μάλιστα φαίνεται ότι ήδη καταγράφονται οι πρώτες απώλειες, αφού μεταξύ άλλων, ρεπόρτερ του BBC αναφέρει ότι στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας είδε πρόσφυγες να φτάνουν ακρωτηριασμένοι από τις νάρκες.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από 8000 άνθρωποι- εκ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά- έχουν σκοτωθεί από όταν ξεκίνησαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, ένα χρόνο πριν.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.