Ο ΠΑΟΚ «ακτινογραφεί» την ΑΕΚ

Την «ακτινογραφία» της ΑΕΚ φιλοξένησε την Κυριακή η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, εν' όψει του αποψινού ντέρμπι «Δικεφάλων».

Την «ακτινογραφία» της ΑΕΚ φιλοξένησε την Κυριακή η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, εν’ όψει του αποψινού ντέρμπι «Δικεφάλων». Αναλυτικά:

«Το… αγροτικό της περιήγησης στα γήπεδα των μικρότερων κατηγοριών για πρώτη φορά στην ιστορία της, ήταν μια διαδικασία στην οποία έπρεπε να υποβληθεί πριν γυρίσει στο φυσικό της χώρο, τη Super League. Μολονότι νεοφώτιστη – όσο κι αν ξενίζει ο όρος – η ΑΕΚ μπήκε στο πρωτάθλημα με στόχους και οι πρώτες αγωνιστικές δυσκολίες, κυρίως στα ντέρμπι, προκάλεσαν κλυδωνισμούς κι οδήγησαν στο τέλος της συνεργασίας με τον Τραϊανό Δέλλα.

Αντικαταστάτης του ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο πρώτος Ουρουγουανός που ανέλαβε ομάδα της Premier League, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Μπράιτον, την οποία δεν κατάφερε να ανεβάσει στα μεγάλα σαλόνια. Ο ίδιος, όμως, με… διαβατήριο το βαρύ όνομά του από τις ημέρες του ως ποδοσφαιριστής, προβιβάστηκε καθώς αποδέχθηκε την πρόταση της Σάντερλαντ για διετές συμβόλαιο.

Την πρώτη σεζόν κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, ενώ έφτασε και στον τελικό του League Cup όπου και ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτυ με 3-1 στο Γουέμπλεϊ. Την δεύτερη σεζόν η ομάδα του βρισκόταν από την αρχή στην ζώνη του υποβιβασμού και ο Πογιέτ απομακρύνθηκε από την διοίκηση. Μετά από ένα διάλειμμα από τους πάγκους ο Ουρουγουανός σήκωσε μανίκια και ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ.

Με τον Πογιέτ στον πάγκο, η ΑΕΚ απέκτησε μεγαλύτερη ουσία και σταθερότητα στο παιχνίδι της. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά ξέρει να παίρνει τ’ αποτελέσματα που χρειάζεται κι έτσι βρίσκεται τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.  H Ένωση βασίζεται κυρίως στη μεσοεπιθετική της ποιότητα με τους Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο στο κέντρο και τους Βάργκας, Μπαρμπόσα, Αραβίδη ή Τζιμπούρ στην γραμμή κρούσης να συνθέτουν μια πολύ επικίνδυνη εξάδα.

O προπονητής των Κιτρινόμαυρων σε δηλώσεις του πριν το ντέρμπι δήλωσε ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για την μεγάλη μάχη και στάθηκε στα σημεία κλειδιά της αναμέτρησης, λέγοντας αναλυτικά τα εξής:

«Ανυπομονώ πάρα πολύ για τον αγώνα της Κυριακής να δω το Ολυμπιακό στάδιο όσο το δυνατόν πιο γεμάτο. Η Ελλάδα έχει φήμη ότι οι φίλαθλοί της δημιουργούν καταπληκτικό κλίμα σε τέτοια παιχνίδι και θα είμαι πολύ χαρούμενος αν θα δω τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών. Αυτό που περιμένω είναι να υπάρχει μια καλή σύνδεση μεταξύ των παικτών και των φιλάθλων. Ο κόσμος να μας στηρίξει στην αρχή και να μας δώσει ώθηση κι εμείς απ’ την πλευρά μας να μπορέσουμε να μπούμε δυνατά, να κάνουμε το παιχνίδι μας για να τους ευχαριστήσουμε. Είναι μια αμφίδρομη σχέση κι επειδή το Ολυμπιακό στάδιο είναι ένα τεράστιο γήπεδο ελπίζω να είναι γεμάτο. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα ειδικό παιχνίδι και το έχουν αντιληφθεί και οι παίκτες. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού κατά κάποιο τρόπο θα είναι ένα τεστ για μας, έτσι ώστε να δούμε που βρισκόμαστε είμαστε σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε με τη μπάλα και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Είναι στοιχεία που τα ζητάμε πάντα, αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα πρέπει να τα έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό» .

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στάθηκε στην καλή κατάσταση που βρίσκει την ομάδα του το ντέρμπι δηλώνοντας:

«Έχουμε ξεκινήσει τη χρονιά πάρα πολύ καλά. Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να παίξουμε ένα ντέρμπι γιατί σαν ομάδα έχουμε βρει αυτό που ψάχναμε στα πρώτα ματς από τον νέο προπονητή. Έχουμε καταλάβει τι ζητάει από εμάς, έχει καταλάβει κι αυτός τι μπορούμε να προσφέρουμε εμείς και πιστεύω ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για να παίξουμε αυτό το ντέρμπι.Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτά τα ματς. Εκτός από το ματς κόντρα στην Ξάνθη στα άλλα ματς ήμασταν πολύ ανώτεροι από τους αντιπάλους μας και σίγουρα έρχεται το ντέρμπι σε πολύ καλό σημείο. Θέλουμε να κερδίσουμε για μας και για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλα ματς. Είναι μια ευκαιρία. Αν κερδίσουμε αυτό το ματς ξεφεύγουμε με περισσότερους βαθμούς, οι οποίοι στην πορεία ενδεχομένως να φανούν πολύ χρήσιμοι γιατί θα υπάρχουν τα Play Offs στο τέλος. Μια νίκη θα αποτελέσει τόνωση ψυχολογίας και θα μας επιτρέψει να βλέπουμε το μέλλον πολύ καλύτερα, αφού θα έχουμε κι άλλο ματς εντός, άρα θα έχουμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε τη διαφορά» .

Τέλος, ο Ροντρίγκο Γκάλο θυμήθηκε τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα και τόνισε ότι οι Κιτρινόμαυροι δεν θα πρέπει να επαναλάβουν τα ίδια λάθη:

«Θα πρέπει να έχουμε συνοχή στο παιχνίδι μας, να είμαστε δεμένοι ως ομάδα και να θυμηθούμε ότι δεν είχαμε καλή απόδοση μέσα στην Τούμπα. Άρα τώρα πρέπει με τη βοήθεια του κόσμου μας να πάρουμε τη νίκη σ’ αυτό το παιχνίδι. Δεν το βλέπουμε ως ρεβάνς για το ματς στην Τούμπα. Το μόνο που θέλουμε είναι να νικήσουμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση απ’ ότι στο παιχνίδι του α’ γύρου στην έδρα του αντιπάλου για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη» .

Ο τεχνικό της Ένωσης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα πλην του τερματοφύλακα Μπαρόχα και η αποστολή που επέλεξε αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Ανέστης, Βούρας, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Βάργκας, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Τζεμπούρ, Αραβίδης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.