Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο στόχος της υπεράσπισης των κεκτημένων στο Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ, επετεύχθη ως προς το μισό του πράγματος, καθώς επικράτησε του Πανιωνίου 3-1 (21’ Κουλούρης, 68’ Πέλκας, 80’ πέναλτι Πρίγιοβιτς – 40’ Μασούρας) και στον δεύτερο ημιτελικό, που έγινε στην άδεια Τούμπα (σ.σ. εκτίοντας τον δεύτερο αγώνα από την ποινή των τριών αγωνιστικών) και προκρίθηκε στον τελικό με συνολικό σκορ 6-2, έχοντας έννια νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με απολογισμό 26 γκολ υπέρ και έξι κατά, έχοντας επικρατήσει διαδοχικά επί των Λεβαδειακού (Καυτανζόγλειο άνευ κόσμου), Απόλλωνα Καλαμαριάς (εκτός), Αιγινιακό (εκτός σε αναμέτρηση που φιλοξενήθηκε στο Καυτανζόγλειο) και σε διπλούς αγώνες τα Τρίκαλα, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο. Το άλλο μισό αφορά τον τελικό της 12ηςΜαίου, με αντίπαλο τον ίδιο ακριβώς με πέρυσι αλλά και τον φετινό του στη μάχη του πρωταθλήματος, την ΑΕΚ. 

Την Τρίτη λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποίησαν ένα ξεκίνημα ανάλογο αυτό του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Παρά τα έξι διαφορετικά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος, μπήκαν με παρόμοια ορμή, απείλησαν από νωρίς, είχαν δοκάρι στο 14’ με τον Κουλούρη, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής άνοιξε το σκορ επτά λεπτά μετά, έπειτα από κόρνερ του Πέλκα. Τούτο όμως λειτούργησε λίγο … εφησυχαστικά σε συνάρτηση και με το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού, με συνέπεια να ρίξουν ελαφρώς ρυθμό, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι – δίχως άγχος και πίεση – αντίπαλοί τους. Στο 28’ ο Μπραχίμι απείλησε με μακρινό σουτ, στο 35’ ο Μασούρας είχε δοκάρι έπειτα από κεφαλιά και στο 40’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής, πήρε την μπάλα από πάσα του Κόρμπος σε κομπίνα εκτέλεσης φάουλ για να νικήσει τον Πασχαλάκη με συρτό σουτ εκτός περιοχής κι ενώ κανείς δεν πήγε πάνω του για να τον εμποδίσει σε μια φανερή στιγμή ολιγωρίας. 

Οι δυσκολίες του Σαραμαντά στο αριστερό άκρο της άμυνας του πρώτου ημιχρόνου με Λημνιό και Πέλκα, καθώς ένα από τα τρικ του Ρουμάνου τεχνικού στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν το … ντουμπλάρισμα των δυο, δημιουργώντας χώρο σε Κουλούρη πρωτίστως, Μάτος και Σάκχφοφ δευτερευόντως για επιθετική δραστηριότητα εντός περιοχής, έφερε στον αγώνα τον Πινιώτη. Πάραυτα, οι δυο πρώτες καλές στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου έγιναν από Λημνιό και Πέλκα από την ίδια πλευρά. Εντούτοις, η … λεπτή ισορροπία που χαρακτήριζε τον αγώνα οδήγησαν τον Ρουμάνο τεχνικό να περάσει στον αγώνα τον Κάμπος στο 60’ αντί του Λημνιού και στο 61’ τον Πρίγιοβιτς αντί του Κουλούρη. Ενα λεπτό μετά ο Σπιριντόνοβιτς αντικατέστησε τον Μασούρα. Το 2-1 έγινε στο 68’ με εξαιρετικό πλασέ εντός περιοχής του Πέλκα, ως νοερή συνέχεια αντίστοιχης ατομικής ενέργειας του Κάμπος. Η καλύτερη δυνατή επιβράβευση για τον 24χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό του «Δικεφάλου» που για πρώτη φορά στην καριέρα του έφτασε σε μια σεζόν διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ, ήτοι δέκα κι έντεκα αντίστοιχα. 

Η συνέχεια έγινε ακόμη πιο βατή για τον ΠΑΟΚ καθώς στο 70’ ο Μακρύλλος αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κι αποβλήθηκε. Με την ψυχολογία πλέον φανερά υπέρ του ο «Δικέφαλος» δεν επέτρεψε περαιτέρω περιθώρια αντίδρασης στους «κυανέρυθρους» πιέζοντας ακόμη περισσότερο. Στο 75’ ο Νόβακ άλλαξε τον Γεσίλ ολοκληρώνοντας τις κινήσεις του κ. Γρηγορίου και στο 76’ τον μιμήθηκε ο Ρουμάνος ομόλογός του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, περνώντας τον Κάνιας αντί του Κρέσπο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πρίγιοβιτς στο 80’ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μάτος από τον Μπανανά, έπειτα από περίτεχνη προσπάθεια. Ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο στο 86’ σε πλασέ του Σπιριντόνοβιτς το οποίο πρόλαβε κι απομάκρυνε πριν από τη γραμμή της εστίας του Πασχαλάκη ο Κάνιας με διπλή προσπάθεια. 

Πέρα από το ματς αυτό καθαυτό, πέρα από την πρόκριση στον τελικό, ήταν και μια σημαντική ευκαιρία για την τεχνική ηγεσία να δει ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα, όπως ο Αζεβέδο, ο Μπίσεσβαρ κι ο Κουλούρης και σε συνθήκες σχετικής πίεσης. Ειδικά για τον Βραζιλιάνο, ήταν μια σημαντική δοκιμή αν και είναι άδικο να κρίνεται κάποιος που δεν έχει βρει ρυθμό αγωνιστικό μέσα από συμμετοχή σε διαδοχικές αναμετρήσεις. Ωστόσο, ήταν τέτοια η κρισιμότητα αυτών που προηγήθηκαν ώστε λειτούργησαν αποτρεπτικά για οποιοδήποτε ρίσκο. 

Συνοψίζοντας, τρίτη διαδοχική νίκη για τον «Δικέφαλο» μετά το ματς με την ΑΕΚ, ακριβώς όσα απομένουν μέχρι να ανταμωθούν εκ νέου (σ.σ. Ξάνθη εντός, Παναθηναϊκό εκτός και Πλατανιά εντός), αυτή τη φορά για το Κύπελλο, ενισχύοντας τη λαϊκή ρήση σύμφωνα με την οποία «τίποτα δεν είναι τυχαίο». Μια τρανή ευκαιρία να αποδείξουν αμφότεροι για το ποιά είναι η καλύτερη ομάδα, καθώς οι λογαριασμοί τους δεν ολοκληρώθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αφού ο αγώνας αυτός δε διεξήχθη ποτέ, ενώ δεν είχε και την αντίστοιχη να ολοκληρώσει το ματς με την ομάδα του κ. Χιμένεθ στην Τούμπα. 

Κι επειδή παράπονα για τον περσινό τελικό εκφράζονται εκατέρωθεν, με την ΑΕΚ να φωνάζει για το γκολ του Ενρίκε από αντικανονική θέση και τον ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα στον Κρέσπο εντός της αντίπαλης περιοχής που προηγήθηκε κατά τι χρονικά και μάλιστα ακριβώς μπροστά στον διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης που ήταν ο κ. Κομίνης, έχοντας δημιουργήσει κι ένα ισχυρό σχίσμα στις μέχρι τότε σχέσεις τους, το οποίο φέτος διευρύνθηκε με όλα όσα έχουν γίνει, ο αγώνας αυτός μοιάζει ωσάν κοινή, σφοδρή επιθυμία προκειμένου να δοθούν … απαντήσεις. Ούτε ευχές, ούτε νουθεσίες για το τί μπορεί να συμβεί εκεί, αφού έτσι όπως έχουν στρώσει άπαντες, ανάλογα καλούνται να … κοιμηθούν, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες τους, όλοι τους. Κυβέρνηση, διοργανώτριες αρχές, δικαστές, διαιτητές, ομάδες, παράγοντες, Μ.Μ.Ε. … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.