Μπατίστα: «Μονόδρομος οι ακαδημίες»

Στις ακαδημίες στρέφει την προσοχή της η ΑΕΚ, όπως υπογράμμισε ο Ντανιέλ Μπατίστα.

Στις ακαδημίες στρέφει την προσοχή της η ΑΕΚ, όπως υπογράμμισε ο Ντανιέλ Μπατίστα. Ο τεχνικός της Ένωσης τόνισε πως η οικονομική κατάσταση της ομάδας δεν αφήνει περιθώρια για μετεγγραφικές κινήσεις και πως πρέπει να βγουν παίκτες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ο Μπατίστα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την προσπάθεια που κάνει στις ακαδημίες της ΑΕΚ: «Κάνουμε μία προσπάθεια να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα, ειδικά στην ΑΕΚ, γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Προπονούμαστε σε πλαστικό γήπεδο στο Καπανδρίτι και έχουμε μόνο συγκεκριμένη ώρα στη διάθεσή μας, από τις 16:00 μέχρι τις 17:30. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως έχουμε κάνει μια καλή προσπάθεια. Υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσεις να γίνεις ποδοσφαιριστής και να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που γνωρίζουν το χώρο, αλλά και την κατάλληλη υποδομή».

Για την έλλειψη γηπέδου: «Το τραγικό για την ΑΕΚ είναι να μην έχει ένα γήπεδο. Ένα μόνο για τις ακαδημίες, όχι περισσότερα, για να μην γυρνάμε δεξιά και αριστερά. Είναι απαράδεκτο. Είναι αποτέλεσμα των τραγικών λαθών που έχουν γίνει. Μας είπαν από τη διοίκηση πως προσπαθούν να βρουν έστω ένα γήπεδο για να προπονούνται και να παίζουν οι ακαδημίες της ΑΕΚ».

Για το αν μπορούν παίκτες από την ακαδημία να προωθηθούν στην ανδρική ομάδα: «Αυτή τη στιγμή με τον Νίκο Κωστένογλου έχουν προωθηθεί κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα και παίρνουν ευκαιρίες. Πιστεύω πως αρκετά από τα παιδιά που έχω εγώ στην Κ-20 μπορούν να μπουν σταδιακά στην πρώτη ομάδα και να βοηθήσουν».

Για τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ: «Αν δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής να μπει στην ομάδα, κάτι που στις μέρες μας είναι δύσκολο με βάση και τα χρέη που έχει ο σύλλογος, δεν ξέρω πώς θα λυθεί το πρόβλημα. Με αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο να τα καταφέρει αγωνιστικά η ομάδα. Η ΑΕΚ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει παίκτες και είναι υποχρεωμένη να στηριχτεί στα παιδιά των ακαδημιών της. Αν δεν απαλλαγεί η ομάδα από τα χρέη, θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Πιστεύω πως η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση, αλλά δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Μπορεί να πει κανείς πως έχει καλύτερους παίκτες, αλλά η έλλειψη του Λέτο είναι σημαντική. Στα ντέρμπι πολλές φορές δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία. Η ΑΕΚ στα τελευταία ματς παίζει καλά, αλλά χάνει πολλές ευκαιρίες. Αν σήμερα τις αξιοποιήσει, μπορεί να κερδίσει».

Για το ματς που θυμάται περισσότερο από την καριέρα του: «Το παιχνίδι που θυμάμαι περισσότερο ήταν το πρώτο μου με την Εθνική Ελλάδος στο Καυταντζόγλειο απέναντι στη Φινλανδία, όπου μάλιστα πέτυχα και γκολ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.