Ομπράντοβιτς: Η τύχη, ο χαρακτήρας και η παιδεία

Μόνο «συγχαρητήρια» μπορούσε να δώσει στους παίκτες του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τονίζοντας πάντως πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει κερδίσει.

Μόνο «συγχαρητήρια» μπορούσε να δώσει στους παίκτες του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τονίζοντας πάντως πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει κερδίσει. Για να το εξηγήσει, είπε πως όταν μια τέτοια αναμέτρηση φτάνει να κρίνεται στο σουτ είναι και θέμα τύχης, αλλά όχι μόνο. Διότι νωρίτερα δεν είχε παραλείψει να πει πως «η νίκη ήρθε χάρη στον χαρακτήρα των παικτών μου».

Αναλυόντας το τι συνέβη απόψε στο ματς, ο «Ζοτς» είπε πως «ξεκινήσαμε εξαιρετικά τον αγώνα. Μετά δεν ξέρω γιατί σταματήσαμε να παίζουμε και κάναμε κάποια ανόητα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ανακάμψει. Είχαμε μπροστά μας μια ομάδα που δουλεύει σκληρά, ξέρει πώς να πιέσει κι έχει χαρακτήρα. Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ καλή, δεν σουτάραμε και δεχόμασταν εύκολα καλάθια. Αρχίσαμε να έχουμε εκνευρισμό, θέλαμε σε όλες τις επιθέσεις να σουτάρουμε με την πρώτη και προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες μου. Ήταν προφανές πως ήταν αδύνατο να γυρίσουμε το ματς με ένα καλό σουτ ή μία καλή άμυνα. Δεν ξέρω κι εγώ πόσους τελικούς έχω παίξει, αλλά ο σημερινός ήταν ο πιο δύσκολος και σκληρός. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σε μία δύσκολη κατάσταση βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν. Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό, γιατί κι εκείνοι άξιζαν να κερδίσουν. Όταν ένα ματς κρίνεται σε ένα σουτ, είναι θέμα τύχης. Ήταν εύκολο για μας να τελειώσουμε το ματς στην αρχή, όπως ήταν και για τον Ολυμπιακό να κάνει το ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο. Το να μιλήσουμε για τακτικά θέματα δεν έχει νόημα. Εμείς οι προπονητές ξέρουμε τι έγινε μέσα στον αγώνα. Ήταν ένας πολύ καλός τελικός και ο κόσμος θα μιλά γι’ αυτόν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που έρχονται για τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι «παρότι έχουμε κερδίσει τον τίτλο, έχουμε άλλες υποχρεώσεις μπροστά μας, τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και το ελληνικό πρωτάθλημα. Από αύριο κιόλας θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα. Δεν είμαστε μια μηχανή που παίζει μπάσκετ, αλλά μία κανονική ομάδα με τα προβλήματά της». Ένα από τα βασικότερα συστατικά για τη μετέπειτα επιτυχία θα πρέπει να είναι η… βελτιώση, όπως εξήγησε ο Σέρβος κόουτς, λέγοντας πως «ένας από τους παίκτες μου που γνωρίζει πως έπαιξε πολύ άσχημα, ήρθε και μου είπε πως θα δουλέψει πολύ σκληρά. Πριν δύο μέρες είχαμε μία από τις καλύτερες προπονήσεις εδώ και χρόνια, αλλά χθες η προπόνηση ήταν καταστροφή. Κι όταν έχεις έναν τελικό με έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, είναι δύσκολο να κερδίσεις έτσι».

Όσο για το κλίμα που υπήρχε στις εξέδρες, με το ματς να απειλείται και με διακοπή, όταν δε σταματούσαν να πέφτουν φωτοβολίδες, ο «Ζοτς» έδειξε -για ακόμη μια φορά- τη δυσαρέσκεια του. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η ατμόσφαιρα για έναν ακόμη αγώνα μεταξύ των παικτών και των προπονητικών τιμ ήταν εξαιρετική. Δίνουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη συμπαράσταση. Πριν τον αγώνα ο διαιτητής Χριστοδούλου ήρθε και μας είπε πως δεν θα γίνει το ματς αν συνεχιστούν τα επεισόδια. Συμφωνήσαμε αμέσως. Το θέμα είναι πώς περνάνε αυτά τα αντικείμενα στα γήπεδα. Δυστυχώς μετά από έναν τελικό μιλάμε για όλα αυτά, αλλά αύριο θξα το έχουμε ξεχάσει, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να δώσουμε λύση. Το σχολείο και οι γονείς πρέπει να παρέχουν παιδεία. Αν γίνει ένας τελικός σε γεμάτο γήπεδο, θα είναι νίκη για το μπάσκετ», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, αποκάλυψε και τη στιχομυθία που είχε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο μετά το ματς: «Ήταν πολύ χαρούμενος, μας είχε ευχηθεί από χθες καλή επιτυχία και τον ρώτησα για πλάκα πού θα πάμε απόψε. Μου απάντησε “όπου θέλεις”».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.