Ανακοίνωση των διαιτητών…

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Έλληνες διεθνείς διαιτητές με αφορμή τα... «όσα συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ το τελευταίο διάστημα και επειδή τα θεσμικά όργανα αδρανούν».

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Έλληνες διεθνείς διαιτητές (Αναστόπουλος, Γκόντας, Καρακατσούνης, Κορομηλάς, Μάνος, Παπαπέτρου, Πηλοϊδης, Σχινάς, Σώμος, Τανατζής, Φούφης, Χριστοδούλου), με αφορμή τα… «όσα συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ το τελευταίο διάστημα και επειδή τα θεσμικά όργανα αδρανούν». Οι διατητές καταγγέλουν τις πρακτικές στοχοποίησής τους από παράγοντες, προπονητές και δημοσιογράφους, οι οποίοι δυναμιτίζουν το κλίμα και καλούν τις «υγιείς δυνάμεις» του μπάσκετ.. «να αποδείξουν εμπράκτως τη στράτευσή τους ενάντια στη βία με στόχο την προστασία του αθλήματος αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτό». Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν τα «εξιλαστήρια θύματα», ενώ γνωστοποιούν ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όλες οι αναμετρήσεις της αυριανής 22ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν με δεκάλεπτη καθυστέρηση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ το τελευταίο διάστημα και επειδή τα θεσμικά όργανα αδρανούν, οι διεθνείς διαιτητές καλαθοσφαίρισης, θεωρώντας ότι εκφράζουμε την πλειοψηφία των συναδέλφων όλων των κατηγοριών, κρίνουμε επιβεβλημένο να γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

    Οι πρακτικές στοχοποίησης διαιτητών εκ μέρους παραγόντων, προπονητών και δημοσιογράφων του οπαδικού τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) δυναμιτίζουν το κλίμα και στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον των διαιτητών, ως εύκολων και απροστάτευτων θυμάτων.

    Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι στους αγώνες συμμετέχουν, ανεξαρτήτως ιδιότητας, μόνον άνθρωποι και όχι άνθρωποι και θεοί και επομένως δεν είναι δυνατόν το ανθρώπινο λάθος να συγχωρείται σε όλους πλην των διαιτητών. Είναι προφανές, ότι όσοι απαιτούν σήμερα από τους διαιτητές να είναι αλάνθαστοι δεν έχουν μπει ποτέ στη διαδικασία της αυτοκριτικής, ενώ όσοι μιλούν για σκόπιμα λάθη και μας αποδίδουν δόλο, ολοφάνερα εξυπηρετούν συμφέροντα και παρέχουν αρνητικές υπηρεσίες στο άθλημα.

    Ενόψει των ανωτέρω και με δεδομένη τη δυσμενή κοινωνική συγκυρία, θεωρούμε ότι οι παραπάνω πρακτικές “ρίχνουν λάδι στη φωτιά” και δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες συνέπειες και κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε θύματα εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων.

    Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε τα εξιλαστήρια θύματα, καθιστούμε υπεύθυνους και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους όσοι με κάθε τρόπο και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα συντελούν στη δημιουργία αυτού του κλίματος και παράλληλα καλούμε τις υγιείς δυνάμεις του αθλήματος να αποδείξουν εμπράκτως τη στράτευσή τους ενάντια στη βία με στόχο την προστασία του αθλήματος αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτό.

    Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το ισχύον πειθαρχικό δίκαιο και να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε παρόμοια φαινόμενα καλώντας και όλους τους αρμόδιους φορείς, μη εξαιρουμένης της αθλητικής δικαιοσύνης, να συμπλεύσουν και να πράξουν αναλόγως.

    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως πρώτη συμβολική μορφή αντίδρασης αποφασίσαμε οι αγώνες της 22ης αγωνιστικής να ξεκινήσουν με δεκάλεπτη καθυστέρηση.

    Τέλος προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων φαινομένων θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τους εαυτούς μας επιφυλασσόμενοι για τις περαιτέρω ενέργειές μας.

    Οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές

    ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΚΟΝΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, ΠΗΛΟΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΣΧΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΣΩΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, TΑΝΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΟΥΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.