Ισόβια για την δολοφονία του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Με ικανοποίηση άκουσαν οι συγγενείς του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο να επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 12 ετών στους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του, τον Απρίλιο του 2014 στο διαμέρισμα της οικογένειάς στη Δάφνη.

Οι δικαστές δεν μείωσαν ούτε μια ημέρα την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους Γιώργο Μάρκου, Κωνσταντίνο Αραπάκη και Γιώργο Κοτσιλίδη καθώς δεν τους αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό κρίνοντας τους, ομόφωνα, ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ούτε στην 27χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη η οποία έχει χαρακτηριστεί «γυναίκα αράχνη» καθώς φέρεται να είναι εκείνη που έστησε την παγίδα θανάτου στο νεαρό θύμα προκειμένου να το ληστέψουν. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχη τη νεαρή γυναίκα αναγνωρίζοντας της, όμως, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε κάθειρξη 22 ετών. Ωστόσο, ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης με αποτέλεσμα να έρθει και πάλι αντιμέτωπη με τα ισόβια τα οποία τελικά της επιβλήθηκαν και της έδειξαν το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε κλάματα, ύβρεις και απειλές κατά των δικαστών και των γονέων του θύματος.

Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα να απορριφθούν τα αιτήματα των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. «Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά …είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός σε μια αγόρευση που προκάλεσε αίσθηση.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η 27χρονη λειτούργησε ως δόλωμα βοηθώντας τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να κλέψουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Στις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι έριξαν ο ένας την ευθύνη στον άλλον ενώ η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου. Η 27χρονη ωστόσο, παραδέχτηκε ότι βοήθησε να μπουν στο διαμέρισμα οι συγκατηγορούμενοι της. «Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν» είπε χαρακτηριστικά

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.