Εύκολα και απλά (video)

Η Βέροια στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο της, για ένα 20λεπτο έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, όμως μετά το γκολ του Βάργκας (38’), η «Ένωση» απλοποίησε τα πράγματα και έφτασε άνετα στη νίκη (3-0), την πέμπτη διαδοχική στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Η Βέροια στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο της, για ένα 20λεπτο έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, όμως μετά το γκολ του Βάργκας (38’), η «Ένωση» απλοποίησε τα πράγματα και έφτασε άνετα στη νίκη (3-0), την πέμπτη διαδοχική στη φετινή Σούπερ Λιγκ. 

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο του αγώνα, όπου λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, ήταν ανώτερη από τη Βέροια και χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση της, έκανε το 8/8 σε όλες τις διοργανώσεις το 2016. Ο Βάργκας στο 38’, ο Αραβίδης στο 55’ και ο Μάνταλος στο 89’ σημείωσαν τα τρία γκολ της «Ένωσης», ενώ από την πλευρά της Βέροιας, που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαλόν (88’), ο Μαγέφσκι είχε δύο δοκάρι (5’, 90+3’). 

Με αυτή το «τρίποντο», το 13ο στο φετινό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έφτασε τους 42 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα πάει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ενώ η Βέροια, που την 21η αγωνιστική υποδέχεται την Καλλονή έμεινε στους 19 βαθμούς, στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Πως έπαιξαν…

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-3 και τον Ανέστη στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Γκάλο, αριστερά ο Ντίντακ και σέντερ μπακ ήταν ο Λαμπρόπουλος με τον Άρθο. Κόφτης στη μεσαία γραμμή ήταν ο Σιμόες, ενώ δίπλα του κινούνταν Γιόχανσον και Μάνταλος. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Βάργκας, αριστερό ο Μπαρμπόσα και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Αραβίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Βέροιας, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τον Καντιμοίρη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μαλόν, στο αριστερό ο Γιαννούλης και στόπερ ο Μαραγκός με τον Πούγγουρα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Σιόντης με τον Άρτσε, δεξιά και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Νέτο, αριστερά ο Μαγέφσκι και πίσω από τον προωθημένο Κόλα βρέθηκε ο Ναζλίδης. 

Δοκάρι η Βέροια, γκολ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια παρουσίασε νωθρό πρόσωπο στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Βέροιας.  Βέβαια σε όλο αυτό έπαιξε ρόλο και το πρέσινγκ των γηπεδούχων, οι οποίοι μάλιστα, στην πρώτη τους ευκαιρία (5’) λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν την «Ένωση», όμως το σουτ του Μαγέφσκι ,έπειτα από παρέμβαση του Ανέστη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του. 

Η ευκαιρία της Βέροιας δεν «αφύπνισε» την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, η οποία έκανε εύκολα λάθη και δεν είχε καταφέρει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Καντιμοίρη, παρά μόνο με ένα αδύναμο σουτ (3’) και μία κεφαλιά (18’)του Γιόχανσον. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη μία σημαντική ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Νέτο (14’) για να ανοίξουν το σκορ.

Όλα αυτά μέχρι το 20’, αφού από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ βελτίωσε την ανασταλτική της λειτουργία, έδειξε υπομονή στην επίθεση , απειλώντας ξανά με τον Γιόχανσον (31’) και «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Βέροιας στο 38’ με τον Βάργκας. Ο Ντίντακ γύρισε από αριστερά και ο μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0). 

«Καθάρισε» νωρίς

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αραβίδης απλοποίησε τα πράγματα για την ΑΕΚ, αφού στο 55’ έκανε το 2-0 και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του. Ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γιόχανσον με κεφαλιά βρήκε τον Αραβίδη στο ύψος της μικρής περιοχής και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα. 

Η Βέροια έψαξε τη γρήγορη αντίδραση, προκειμένου να μπει ξανά στο ματς, όμως στο 68’ έπειτα από σέντρα του Ναζλίδη, ο Κόλα δεν σημάδεψε και έχασε μια κλασική ευκαιρία για να μειώσει. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ρίσκαρε κι άλλο με τις αλλαγές του, αφού η Βέροια δεν είχε κάτι να χάσει, όμως η «βασίλισσα του βορρά» δεν κατάφερε να γίνει απειλητική, παρότι έβρισκε πιο πολλούς χώρους.

Αντίθετα, στο 87’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Τζεμπούρ και την αποβολή του Μαλόν, ο οποίος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Ο Μπουανανότε που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Καντιμοίρη, όμως ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 3-0. Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της… τιμής, όμως ο Μαγέφσκι για δεύτερη φορά σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ανέστη. 


Οι συνθέσεις των ομάδων: 


ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ):
Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (79’ Μπουανανότε), Αραβίδης (57’ Τζέμπουρ), Μπαρμπόσα (66’ Πλατέλλας).

Στον πάγκο: Βούρας, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος.

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Άρτσε, Σιόντης (74’ Καϊκούτ), Νέτο (57’ Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγέφσκι, Ναζλίδης.

Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Μεληκιώτης, Όστοϊτς, Μπράβο, Ετζενγκέλε.

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Γ. Κουντουρέλης, Α. Χούσκογλου
Τέταρτος: Τ. Τίκας

Κίτρινες: Γκάλο (37’), Άρθο (45’), Μάνταλος (81’) – Μαλόν (53’, 88’), Γιαννούλης (78’).
Κόκκινες: Μαλόν (88’)
Γκολ: Βάργκας (38’), Αραβίδης (55’), Μάνταλος (89’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.