To… εκπαιδευτικό ταξίδι του Γρηγορίου

Εντυπωσιασμένος, αλλά συνάμα και προβληματισμένος από τα όσα είδε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος βρέθηε τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στο Λος Άντζελες όπου συναντήθηκε με τον Μπομπ Μπράντλεϊ, ενώ είδε και δύο αγώνες της Major League Soccer.

Εντυπωσιασμένος, αλλά συνάμα και προβληματισμένος από τα όσα είδε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου επισκέφθηκε την ομάδα του Λος Άντζελες, την Los Angeles FC, όπου και συνάντησε τον Μπομπ Μπράντλεϊ, ενώ παράλληλα είχε μια μοναδική ευκαιρία να δει τις συνθήκες, αλλά και το πως εργάζεται το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Το να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης με τις συνθήκες στην χώρα μας νομίζω είναι άνευ ουσίας. Οι Αμερικανοί μπορεί να μην έχουν εξελιγμένο ποδόσφαιρο συγκριτικά με τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όμως η δουλειά που γίνεται εκεί δεν θα αργήσει να ανεβάσει το επίπεδό τους. 

“Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία. Οι ομάδες και οι προπονητές δουλεύουν με προηγμένη τεχνολογία και αυτό τους διευκολύνει πολύ την καθημερινότητά τους. Υπάρχει άριστη οργάνωση, ενώ παράλληλα είναι τρομεροί και στο μάνατζμεντ. Έχουν πετύχει πάρα πολλά σε μικρό διάστημα και τα επόμενα χρόνια θα πετύχουν ακόμα περισσότερα” τόνισε στο Novasports.gr ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος πρόσθεσε:

“Βλέπεις ότι στις ομάδες τους μπορούν και συνυπάρχουν σούπερ σταρ και παίκτες που αμοίβονται με μικρά συμβόλαια. Μπορείς να δεις έναν παίκτη που αξίζει εκατομμύρια όμως ο Ζλάταν και να έχει συμπαίκτη έναν που κοστίζει 50.000 ευρώ”.

Σίγουρα για τον Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ένα “εκπαιδευτικό” ταξίδι, ένα ταξίδι εμπλούτισης των γνώσεών του στην προπονητική και όχι μόνο. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 44χρονος τεχνικός επισκέπτεται κάποια άλλη ποδοσφαιρική σχολή για να δει τον διαφορετικό τρόπο δουλειάς τους και να πάρει απ’ αυτούς πράγματα. 
Στις αρχές Απριλίου είχε επισκεφθεί και τις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μπεσίκτας, όπου είχε συναντηθεί με τον κορυφαίο Τούρκο προπονητή, Σενιόλ Γκιουνές. 

“Ηταν αριστη η φιλοξενία τους και τους ευχαριστω πολυ γιατι εν μέσω πρωταθλήματος και αγωνιστικών υποχρεώσεων όλες τις μερες με έκαναν να αισθάνομαι πολυ άνετα!! Άξιο αναφοράς οτι ειναι ο μοναδικός Αμερικανός προπονητης που εχει δουλέψει στην premier league και φυσικα προπονητης και στην εθνική Αμερικής και Αιγύπτου” ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Μιχάλης Γρηγορίου για τη συνάντηση που είχε με τους Μπομπ Μπράντλεϊ και Μαρκ ντος Σάντος. 

Παράλληλα, ο πρώην τεχνικός του Πανιώνιου είχε την ευκαιρία να δει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν τα κλαμπ της Major League Soccer των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής: “Υπερσύγχρονη τεχνολογια σε ολα τα επίπεδα, απο το γυμναστήριο, τα αποδυτήρια μεχρι την ανάλυση της προπόνησης (μέσω drone) του αντιπάλου και της ομάδας τους. Τέσσερα άτομα για την ανάλυση σε καθημερινή βάση στην διάθεση του προπονητικού επιτελείου” ήταν τα λόγια του Μιχάλη Γρηγορίου για τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται τα τεχνικά επιτελεία των αμερικανικών ομάδων. 

Στη Νέα Υόρκη ο Μιχάλης Γρηγορίου παρακολούθησε τον αγώνα της Νέας Υόρκης με το Κολοράντο, όπου ο Νταβίντ Βίγια αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.