Η ιδέα του Ανό…

Champions League! H δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που διεξάγεται στον πλανήτη μας. Η διοργάνωση την οποία γνωρίζουν από γυναίκες και παιδάκια και απολαμβάνουν αντροπαρέες με τα απαραίτητα συνοδευτικά. Με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Champions League! H δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που διεξάγεται στον πλανήτη μας. Η διοργάνωση την οποία γνωρίζουν από γυναίκες και παιδάκια και απολαμβάνουν αντροπαρέες με τα απαραίτητα συνοδευτικά. Με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια διοργάνωση που φέρει τη σφραγίδα του Γάλλου συντάκτη και εκδότη της γαλλικής «L’ Equipe», Γκαμπριέλ Ανό στο μακρινό 1955.

Μέχρι εκείνη την εποχή, όποια ομάδα έκανε μία επιτυχημένη περιοδεία στην Ευρώπη, αυτοαναγορευόταν «καλύτερη ομάδα στην ήπειρο». Όταν μάλιστα το 1954 οι αγγλικές εφημερίδες «έστεψαν» τη Γουλβς «Πρωταθλήτρια Κόσμου» μετά από μία άκρως επιτυχημένη τουρνέ στην ανατολική Ευρώπη, ο Ανό έστειλε επιστολή στην UEFA και εξήγησε το σκεπτικό του.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμφώνησε και προκήρυξε την έναρξη του «Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης». Η έναρξη του θεσμού συνέπεσε με την ύπαρξη μίας σπουδαίας ομάδας, της Ρεάλ Μαδρίτης των Πούσκας, Ντι Στέφανο, Χέντο και Σανταμαρία.

Η ιδέα του Ανό το 1955 χρόνο με το χρόνο γιγαντωνόταν, καθώς όλη η «αφρόκρεμα» της Ευρώπης στο ξεκίνημα της χρονιάς έβαζε ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα αυτιά.

Το 1992 η UEFA αποφάσισε την αναδιάρθρωσή της. Το Κύπελλο Πρωταθλητριών είχε πλέον μετατραπεί στο Champions League. Την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Όχι μόνο λόγω του πρεστίζ, αλλά και των τεράστιων οικονομικών εσόδων που έχουν οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League, αλλά ακόμα περισσότερο οι ομάδες που φτάνουν ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Εννοείται πως τα νέα οικονομικά δεδομένα διαμορφώθηκαν από τη στιγμή που το Κύπελλο Πρωταθλητριών μετονομάσθηκε σε Champions League, καθώς εκτοξεύθηκαν τόσο οι χορηγοί όσο και η τηλεθέαση παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τελικός του 2013 (Μπάγερν Μονάχου -Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1) είναι ο τελικός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ακόμα και σήμερα, καθώς μεταδόθηκε από 360 εκατομμύρια τηλεοπτικούς δέκτες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.