Μαθήματα οικονομίας από τη Ρεάλ

Οι Μαδριλένοι όχι μόνο κατέκτησαν και το φετινό Champions League, αλλά τα κατάφεραν έχοντας πλεόνασμα 87,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις μεταγραφικές κινήσεις τους!

Υπολογίζοντας το μεταγραφικό δούναι και λαβείν των πρωταθλητών Ευρώπης για τη σεζόν 2017-18, τότε προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως οι Μερένγες πήραν άριστα και στην οικονομική διαχείριση.

Κατέβαλαν 24 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Τεό Ερναντέζ κι άλλα 16,5 για τον Ντάνι Θεμπάγιος. Το όλον 40,5 εκατομμύρια. Σε ότι αφορά στις πωλήσεις, στο ταμείο εισέρρευσαν 128 εκατομμύρια από τις πωλήσεις των Μοράτα (66 εκ.), Ντανίλο (30 εκ.), Μαριάνο Ντίας (8 εκ.), Γιορέντε (7 εκ.), Μπουρχούι (3 εκ.) καθώς και τους δανεισμούς των Χάμες Ροδρίγες (13 εκ.) και Κοεντράο (1 εκ.). 

Από την προσθαφαίρεση προκύπτει το πλεόνασμα των 87,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να τρίβει τα χέρια του, καθώς η Ρεάλ όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε, αλλά κατόρθωσε για τρίτη διαδοχική χρονιά να φτάσει στην ευρωπαϊκή κορυφή. 

Ενδεικτικό της αλλαγής πολιτικής των πρωταθλητών Ευρώπης είναι πως η τελευταία δαπανηρή μεταγραφή έγινε το 2014, με την απόκτηση του Χάμες Ροδρίγες έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.