Με τέσσερα στους τέσσερις

Ο Ολυμπιακός με τον Πάντελιτς να σκοράρει δυο φορές επιβλήθηκε του Πανιωνίου 4-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην νίκη-πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός με τον Πάντελιτς να σκοράρει δυο φορές επιβλήθηκε του Πανιωνίου 4-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην νίκη- πρόκριση. Ο Ντιόγκο πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού σκοράροντας για πρώτη φορά από τη μέρα που επέστρεψε στο λιμάνι ενώ ο Αμπντούν διαμόρφωσε το τελικό 4-0.


Αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1,με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ το Μανιάτη, αριστερό το Μαρκάνο και δύο στόπερ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Στο κέντρο οι Ορμπάιθ και Μακούν σε ρόλο κεντρικών μέσων με τον Φουστέρ πιο μπροστά τους έχοντας δεξιά τον Αμπντούν και αριστερά τον Φετφατζίδη, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πάντελιτς.


Για τον Πανιώνιο ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε το ματς με το Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ τον Αυλωνίτη, αριστερό το Ρόκα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σιόβας και Κουλοχέρης. Στο κέντρο ήταν οι Όμο, Σάμαρης και Κούρντι και η επιθετική τριάδα οι Σκέμπρι στα δεξιά, ο Οκόγιε αριστερά και στην κορυφή ο Κούτσι.


Ο Ολυμπιακός προερχόμενος από την ήττα στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα ήθελε τη νίκη που θα του έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου αλλά και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις.
Ο Πανιώνιος βέβαια έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στην προηγούμενη φάση πήγε στο Καραϊσκάκη μην έχοντας τίποτα να χάσει, αφού το φαβορί ήταν οι «ερυθρόλευκοι».
Αυτό ήταν που έκανε τους ποδοσφαιριστές των «κυανέρυθρων» ακόμα πιο επικίνδυνους καθώς δεν είχαν τίποτε να χάσουν και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ίχνος διάθεσης να κλειστούν και να παίξουν αμυντικά.
Μάλιστα στο 7ο λεπτό ο Πανιώνιος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Κούτσι ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής θα μπορούσε να έχει δώσει πέναλτι και οι Νεοσμυρνιώτες ορθά διαμαρτύρονται καθώς ο Παπαδόπουλος βρήκε μόνο πόδια.
Ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει καταφέρει να απειλήσει την εστία του Μιχαηλίδη άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Πάντελιτς.
Ο Σέρβος εκτέλεσε αριστοτεχνικά λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Πανιωνίου γράφοντας το 1-0
Πάρα το προβάδισμα που είχε ο Ολυμπιακός έδειχνε να μήνα πατάει καλά στο γήπεδο με τους Αμπντούν και Φετφατζίδη να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις από τα πλάγια και τον Φουστέρ να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά στον οργανωτικό τομέα από τον άξονα.
Ο Πανιώνιος προσπαθούσε κάποιες φορές με επιτυχία να παίξει την κόντρα επίθεση και στο 29′ θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ένα γκολ αν ο Οκόγιε δεν αργούσε.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς με το ρυθμό βέβαια από το 30 και μετά να έχει πέσει αισθητά, όμως ο Πανιώνιος απείλησε και πάλι στο 40ο λεπτό με τον Κούτσι να πιάνει το δυνατό σουτ από καλή θέση και την μπάλα να φεύγει άουτ.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει την πρώτη του παρέμβαση βάζοντας στο ματς τον Μοδέστο στη θέση του αρνητικού Φετφατζίδη.
Ο Κορσικανός πέρασε στη δεξιά πλευρά της αμυντικής γραμμής περνώντας ο Μανιάτης στα χαφ μαζί με τους Ορμπάιθ, Μακούν , με τον Φουστέρ να μετατοπίζεται στα άκρα


Στο 50 οι ερυθρόλευκοι που στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου έδειχναν πιο δραστήριοι, έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρουν για δεύτερη φορά.
Ο Μακούν έβγαλε τετ-α-τετ τον Φουστέρ στη μεγάλη περιοχή, αλλά στο σουτ του Ισπανού, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
Στο 65ο λεπτό ο Ολυμπιακός απλοποίησε τα πράγματα και ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση με το δεύτερο γκολ του Πάντελιτς.
Ο Μανιάτης με πολύ όμορφη πάσα έβγαλε το Σέρβο επιθετικό μόνο του μέσα στην περιοχή και αυτός με πλακέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.
Στο 73ο λεπτό ο Κούτσι έχασε μια καλή ευκαιρία να μειώσει και να ξαναβάλει τον Πανιώνιο στο παιχνίδι και στο 78′ ο Ολυμπιακός τριπλασίασε τα τέρματα του με την κεφαλιά του Ντιόγκο ύστερα από την σέντρα του Αμπντούν.
Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο για το Βραζιλιάνο επιθετικό από τη μέρα που επέστρεψε στον Ολυμπιακό.
Ο δημιουργός του τρίτους γκολ Τζαμέλ Αμπντούν, ήταν ο εκτελεστής στο τέταρτο, με το Μανιάτη να βγάζει δεύτερη ασιστ στο ματς και τον Αλγερινό με δυνατό σουτ να διαμορφώνει στο 88ο λεπτό το τελικό 4-0.
 








Γήπεδο:
Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε):Μέγιερι, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Πάντελιτς.

Πανιώνιος( Μάντζιος):Μιχαηλίδης, Κούρτι, Ρόκας, Σιόβας, Κουλοχέρης, Όμο, Σάμαρης, Αυλωνίτης, Οκόγιε, Σκέμπρι Κούτσι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.