Νέοι κανόνες αντιντόπινγκ από την ΟΥΕΦΑ

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε νέους κανόνες όσον αφορά το ντόπινγκ, με τη διατήρηση μεταξύ άλλων των δειγμάτων των αθλητών για μελλοντική επανεξέταση.

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε νέους κανόνες όσον αφορά το ντόπινγκ, με τη διατήρηση μεταξύ άλλων των δειγμάτων των αθλητών για μελλοντική επανεξέταση.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αντιντόπινγκ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι όλα τα δείγματα που λαμβάνονται σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Euro και Eυρωπαϊκού Σούπερ Καπ θα διατηρούνται από τη φετινή σεζόν και μακροπρόθεσμα, ενώ θα είναι διαθέσιμα για επανεξέταση οποιαδήποτε στιγμή.

Αν διαπιστωθεί χρήση απαγορευμένης ουσίας έπειτα από επανεξέταση, ο αθλητής θα τιμωρείται με βάση τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ για το αντιντόπινγκ που ίσχυαν την εποχή της παράβασης, ενώ μπορούν να του επιβληθούν επιπρόσθετες τιμωρίες, όπως αφαίρεση μεταλλίου ή πρόστιμο.

Όσον αφορά τους συλλόγους, σε περίπτωση που πάνω από δύο παίκτες τους βρεθούν ντοπέ σε επανεξέταση, οι ποινές μπορούν να περιλαμβάνουν πρόστιμο, αφαίρεση τίτλου, αφαίρεση πόντων στην τρέχουσα ή επόμενες διοργανώσεις, αποκλεισμός από την τρέχουσα διοργάνωση ή από τις μελλοντικές. Οι παραβάσεις σχετικές με το ντόπινγκ θα παραγράφονται μετά την παρέλευση δεκαετίας.

“Η ΟΥΕΦΑ θέλει να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Η αποθήκευση και η επανεξέταση έχει αποδειχτεί ως καλό αποτρεπτικό μέτρο. Θα κρατάμε όλα τα δείγματα σε περίπτωση που γίνουν διαθέσιμες νέες μέθοδοι εξέτασης. Οι επανεξετάσεις θα γίνονται με βάση τις πληροφορίες και την γνωστοποίηση νέων παράνομων ουσιών, άγνωστων κατά το παρελθόν”, είπε σχετικά ο πρόεδρος της επιτροπής αντιντόπινγκ της ΟΥΕΦΑ, Μόγκενς Κρόιτσφελντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.