Κλέιτον: «Όλοι μαζί για τον τίτλο» (vid)

Ο Σίλβα Κλέιτον άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, δούλεψε σκληρά, κέρδισε με το «σπαθί» του θέση βασικού και αποτελεί πλέον ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια της «πράσινης» μηχανής. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μιλάει αποκλειστικά στο Novasports και τον Νίκο Τζουάννη και εκφράζει την πίστη του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μοιάζει αναγεννημένος. Ο Σίλβα Κλέιτον άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, δούλεψε σκληρά, κέρδισε με το «σπαθί» του θέση βασικού και αποτελεί πλέον ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια της «πράσινης» μηχανής.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μιλάει αποκλειστικά στο Novasports και τον Νίκο Τζουάννη και εκφράζει την πίστη του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους “πράσινους”, σχολιάζει τον προσεχή αντίπαλο του Τριφυλλιού, Ατρόμητο και τον Γιώργο Δώνη, αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του στον Παναθηναϊκό και στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σίλβα Κλέιτον στην Nova:

Πως βλέπεις να εξελίσσεται αυτή η κούρσα τίτλου;
Είναι δύσκολα, όπως όλοι βλέπουν μέχρι στιγμής, είναι δύσκολα τα παιχνίδια. Όμως καταφέρνουμε και κερδίζουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, μέχρι το τέλος για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε εμείς.

Αισθάνεσαι πως η ομάδα παρουσιάζει αυτή την περίοδο σημάδια κόπωσης;
Έχουμε πολλά παιχνίδια, το ένα μετά το άλλο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Το ξέραμε και πιστεύω ότι θα περάσουμε με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα μέχρι το τέλος.

Από την σειρά αγώνων που ακολουθεί για τον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο να είναι και η πιο δύσκολη. Τι παιχνίδι περιμένεις;
Πιστεύω ότι και αυτά τα παιχνίδια που δώσαμε όπως με τη Δόξα, είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Γιατί αντιμετωπίζεις μια ομάδα, που είναι και οι έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα, αμύνονται συνέχεια και δεν είναι τόσο εύκολο, όσο νομίζατε όλοι. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, που προσπαθεί πάντα να παίξει ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι πιο δύσκολα, μπορεί όμως να είναι και πιο εύκολα για μας, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Και πέρυσι στο Ολυμπιακό Στάδιο και την εφετινή σεζόν στο Περιστέρι, δεν καταφέρατε να κερδίσετε τον Ατρόμητο. Είναι κάτι σαν προειδοποιητικό μήνυμα, προκειμένου να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στον αγώνα;
Ναι, σίγουρα. Φέτος πιστεύω ότι ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Χάσαμε έναν παίκτη στα πρώτα λεπτά και είναι δύσκολο να παίζεις με δέκα παίκτες σε ολόκληρο τον αγώνα. Καταφέραμε και πήραμε την ισοπαλία, σε μια δύσκολη έδρα κατά τη γνώμη μου, αφού ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα. Είναι διαφορετικός ο αγώνας της Κυριακής. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε σοβαροί και θέλουμε να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε.

Επειδή γνωρίζεις τον Γιώργο Δώνη ως προπονητή, περίμενες αυτή την πορεία του Ατρόμητου ή σε έχει εκπλήξει;
Δούλεψα δύο χρόνια με τον Γιώργο (Δώνη). Κατά τη γνώμη μου, είναι ένας καταπληκτικός προπονητής, είναι πολύ καλός, έχει μοντέρνο τρόπο σκέψης, παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο και δεν είναι έκπληξη για μένα. Από τότε που τον ξέρω ως προπονητή, σε όσες ομάδες έχει περάσει, έπαιξαν τέτοιο ποδόσφαιρο. Είναι λογικό κάποιες φορές να μην έρχεται το αποτέλεσμα, όμως πάντα παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Κυλάει ο χρόνος και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, αρχίζετε να πιστεύετε περισσότερο, ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Το πιστεύω και το πίστευα από την αρχή. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, ένα καλό γκρουπ, δεμένο, ενωμένο, με καλό κλίμα στην ομάδα, που είναι σημαντικό για τη συνέχεια. Ο ένας βοηθά τον άλλον και πιστεύω ότι πλησιάζει τώρα το πιο δύσκολο κομμάτι. Και πρέπει να είμαστε μαζί για να τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος. Τώρα είναι πιο δύσκολα και πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που θέλουμε.

Μοιάζεις αναγεννημένος και πραγματοποιείς τις καλύτερες εμφανίσεις στην περίοδο που αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό. Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι σου;
Αν κοιτάξεις τα νούμερα, έχουμε παίξει 16 αγώνες και έχω αγωνιστεί στους 15. Αν έχεις μια συνέχεια, μπορείς τότε να δίνεις το καλύτερο σου. Και αυτό προσπαθώ να κάνω. Ο Μίστερ( Φερέιρα) με έχει πιστέψει από την αρχή, πιστεύω ότι με έχει βοηθήσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι ακόμη ανεβαίνω. Και ψυχολογικά. Και πιστεύω ότι έχω ακόμα πολλά να δώσω στην ομάδα.

Τελειώνει το συμβόλαιο σου το καλοκαίρι και φημολογείται ότι θέλεις να επιστρέψεις στη Βραζιλία. Ισχύει ή στο μυαλό σου είναι η πιθανότητα παραμονής στον Παναθηναϊκό;
Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό το κομμάτι τώρα. Θέλω μόνο να σκεφτώ κάθε αγώνα που έχουμε με τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνω.

Το μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο της ομάδας;
Αυτό που ζητάω από τον κόσμο, είναι να βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Και στις καλές και στις κακές στιγμές να είναι μαζί μας. Και στις κακές στιγμές είναι εκεί που χρειαζόμαστε περισσότερο τον κόσμο δίπλα μας. Να είναι μαζί μας, όπως είναι μέχρι τώρα και να συνεχίσουμε μαζί την μάχη μέχρι το τέλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.