Tεράστια Μπενφίκα…

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας, πιάνοντας εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι, επικράτησαν με 2-1 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη – αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ – και πήραν την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασικοί άρχισαν οι Σάμαρης και Μήτρογλου.

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας, πιάνοντας εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι, επικράτησαν με 2-1 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη – αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ – και πήραν την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασικοί άρχισαν οι Σάμαρης και Μήτρογλου.

Οι Πορτογάλοι ξόδεψαν με άνεση τον χρόνο των Ρώσων στο πρώτο μέρος, με το 0-0 του 45λεπτου ν΄ αφαιρεί από τη Ζενίτ το δικαίωμα να μην αρκεστεί στο κυνήγι της παράτασης! Το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Λισσαβώνα, ουσιαστικά ήρθε στα ίσια με το γκολ του Χουλκ στο 69΄. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες μα δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο. Η κοντινή κεφαλιά του Γκαϊτάν στο 85΄ και το γκολ του Ταλίσκα στην τελευταία φάση του ματς (96΄) οδήγησαν την Μπενφίκα σε μεγάλη ανατροπή, νίκη με 2-1 στο «Πετρόφσκι» και πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα μέτρα των «αετών»

Ουσιαστικά το πρώτο μέρος υπήρξε χαμένος χρόνος για τη Ζενίτ και νίκη… οικονομίας για την Μπενφίκα. Το 1-0 του πρώτου αγώνα υπερασπίστηκε άριστα από την καλή άμυνα των Πορτογάλων, με τον Σάμαρη να παίζει στόπερ και να βοηθά την ομάδα του να μην δεχτεί γκολ. Στο 7΄ ο Έλληνας παίκτης νικήθηκε από τον Ντζιούμπα, αλλά αυτός ήταν άστοχος. Ο Μήτρογλου, από την άλλη, δεν τροφοδοτήθηκε πολύ και δεν φάνηκε κι αυτός είναι ο λόγος που αργότερα έγινε αλλαγή και δεν μπόρεσε να βάλει τη σφραγίδα του στο ματς. Η ομάδα του Βίλας-Μπόας δεν είχε άλλη σημαντική στιγμή στην εστία του Έντερσον κι έτσι το 0-0 αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη για το διάστημα αυτό.

Πρόκριση με ανατροπή!

Ό,τι έλειπε από το πρώτο ημίχρονο, το είχε το δεύτερο. Γκολ, διακύμανση στο σκορ και πρόκριση για την ομάδα που τακτικά ήταν πιο πιστή στο πλάνο της. Η Ζενίτ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της με τον Σμόλνικοφ, ο οποίος στο 60ό λεπτό (λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο), δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την καλή σέντρα του Χουλκ και να σκοράρει. Στο 62΄ ο Ντζιούμπα ήταν άστοχος από καλή θέση, με το 69΄ να είναι λεπτό σημείο αναφοράς για τους Ρώσους που άνοιξαν το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Χουλκ μετά από επέλαση από τα αριστερά του Ζιρκόφ.

Εκεί είναι όλο το ματς: Στο 1-0 η Μπενφίκα δεν απογοητεύτηκε, ούτε γονάτισε. Στο 72΄ ο Λίντελοφ νικήθηκε από τον Λοντίγκιν, έδειξε, όμως, η πορτογαλική ομάδα πώς θα κυνηγήσει την ισοφάριση. Στο 81΄ ο μοιραίος Ντζιούμπα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Έντερσον, με τη ζημιά να γίνεται για τη Ζενίτ στο 85΄. Το σουτ από μακριά του Χιμένες το έβγαλαν Λοντίγκιν και δοκάρι, όμως από κοντά ο Γκαϊτάν με το κεφάλι, ακολουθώντας τη φάση, ισοφάρισε. Εκεί ξεθύμαναν οι γηπεδούχοι! Στην τελευταία στιγμή του ματς, στο 96΄, στη δεύτερη επαφή της μπάλας με την αλλαγή Ταλίσκα, έγινε το 1-2 και η Μπενφίκα πανηγύρισε τη νίκη και μία εμφατική πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Αντρέ Βίλας-Μπόας / 4-2-3-1): Λοντίγκιν – Ανιούκοφ (58΄ Σμόλνικοφ), Λόμπερτς, Νέτο, Ζιρκόφ – Μαουρίσιο (82΄ Γιουσούποφ), Βίτσελ – Χουλκ, Ντάνι, Κοκόριν (58΄ Σατόφ) – Ντζιούμπα

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια / 4-4-2): Έντερσον – Σεμεδό, Σαμάρης, Λίντελοφ, Φέισα – Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (73΄ Σάλβιο), Γκαϊτάν, Ελισέου – Μητρόγλου (67΄ Χιμένες), Γιόνας (92΄ Ταλίσκα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.