Στραματσόνι: «Ο Παναθηναϊκός δεν κλαίει αλλά μάχεται» (video)

Ο Αντρέα Στραματσόνι αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του ντέρμπι, στάθηκε στη χαμένη ευκαιρία του Μαμούτε, ενώ κατήγγειλε και περιστατικό με άνθρωπο που φορούσε διακριτικά του Ολυμπιακού και χλεύαζε τους ανθρώπους του «πράσινου» πάγκου στο β’ μέρος.

Ο Αντρέα Στραματσόνι αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του ντέρμπι, στάθηκε στη χαμένη ευκαιρία του Μαμούτε, ενώ κατήγγειλε και περιστατικό με άνθρωπο που φορούσε διακριτικά του Ολυμπιακού και χλεύαζε τους ανθρώπους του «πράσινου» πάγκου στο β’ μέρος.

Η αρχική τοποθέτηση του Ιταλού:

«Προετοιμάσαμε το παιχνίδι με την πρόθεση να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό και να τον αντιμετωπίσουμε στα ίσια. Νομίζω ότι το καταφέραμε και είναι κρίμα γιατί χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μαμούτε σε κενή εστία και μετά ήρθε το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού 3-4 λεπτά πριν από το τέλος. 

Για τη δήλωσή του στην κάμερα του Novasports μετά τη λήξη, για το ότι λυπάται για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Λυπάμαι γιατί αυτό που έγινε στα τελευταία λεπτά στον πάγκο είναι άσχημο. Είμαι ένας άνθρωπος πολύ ευθύς. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κερδίσεις ή να χάσεις, αλλά πρέπει να έχεις σεβασμό και δεν επιτρέπω σε κανέναν να δείχνει έλλειψη σεβασμού ςτην ομάδα μου, τους παίκτες, τον σύλλογο και τους οπαδούς μας. Αυτό που έγινε στο τέλος ήταν πολύ άσχημο, όχι για τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την εικόνα του ΠΑΟ στο β’ μέρος: «Όπως είδατε, αρχίσαμε το β’ μέρος με τον ίδιο τρόπο όπως στο α’. Δυστυχώς ήξερα ότι ο Λέτο δεν είχε 90’ λεπτά στα πόδια του . Είχα ζητήσει κάτι πολύ συγκεκριμένο τακτικά από τον Βιγιαφάνιες , αλλά δέχτηκε ένα σκληρό χτύπημα στο α’ μέρος και στο β’ δεν κατάφερε να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό όπως είχε κάνει στο πρώτο ημίχρονο.  Δυστυχώς δεν διαθέτω άλλον παίκτη ίδιο με τον Βιγιαφάνιες, με τα ίδια χαρακτηριστικά τακτικά. Μετά το ματς δεν έχω δει τις φάσεις, αλλά οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στο β’ ήταν αυτή του Μαμούτε και το σουτ του Φουστέρ. Όταν ο Μάρκο Σίλβα έβαλε τέσσερις επιθετικούς στο τέλος, ήταν γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Έστω και αν και δεν το καταφέραμε ούτε εμείς, ο στόχος ήταν η ισοπαλία.

Για το πόσο δύσκολο είναι να δώσει κίνητρο στους παίκτες του εν’ όψει της συνέχειας για την κατάληψη της δεύτερης θέσης: «Πρέπει απαραίτητα να διατηρηθεί ο μεγάλος στόχος μας. Γι’ αυτό δουλεύουμε, για να κατασκευάσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης χρονιάς και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Οπότε κανείς δεν θα χάσει το κίνητρο γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός και τα κίνητρα θα είναι υψηλά γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα».

Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα ή όχι: «Είμαι επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου. Ο προπονητής δέχεται πάντα το αποτέλεσμα γιατί είμαστε μία μεγάλη ομάδα και ο Παναθηναϊκός δεν κλαίει αλλά μάχεται. Το παιχνίδι το είδαν όλοι».

Για το τι λείπει στον Παναθηναϊκό και δεν μπορεί να τελειώσει ντέρμπι στα οποία προηγείται, όπως και με τον ΠΑΟΚ: «Αυτή πρέπει να είναι η σημαντικότερη δουλειά μου, η νοοτροπία. Για την νοοτροπία χρειάζεται εμπειρία. Είναι δύσκολο να σχολιάσεις παιχνίδια στα οποία έχουμε πάει καλά όπως σήμερα , αλλά που πήραμε μηδέν πόντους. Εκτιμώ τους παίκτες μου, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε και να αναπτύξουμε την νοοτροπία μας για να ξαναγίνουμε μεγάλοι».

Για το περιστατικό που προκάλεσε τη δήλωσή του ότι λυπάται για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θέλω να χρησιμοποιήσω τις κατάλληλες λέξεις. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ένα άτομο με το μπουφάν του Ολυμπιακού, δεν ξέρω αν ήταν στέλεχος του Ολυμπιακού, ήρθε μπροστά στον πάγκο της ομάδας μας και μας κορόιδευε. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κοροϊδεύει το κλαμπ και τους παίκτες. Δεν είναι θέμα Ολυμπιακού, αλλά σεβασμού, Όταν ένα άτομο έρχεται μπροστά στον πάγκο μας, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, σε ένα τόσο ωραίο γήπεδο. (σ.σ.: ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η ΠΑΕ έκανε καταγγελία για το θέμα) Αυτό το επεισόδιο δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι. Για μένα δεν μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο σε τόσο υψηλό επίπεδο, γιατί μπορεί να γενικευτεί και να προκαλέσει βία. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Πραγματικά δυσκολευτήκαμε να συγκρατήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.