Λέτο: «Χαρούμενος στον Παναθηναϊκό»

Ευτυχισμένος εμφανίστηκε ο Σεμπαστιάν Λέτο, με την έως τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Ευτυχισμένος εμφανίστηκε ο Σεμπαστιάν Λέτο, με την έως τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην αγάπη των φιλάθλων της ομάδας προς το πρόσωπό του και στη μετεγγραφή του από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει πως θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μέλλον. Ο Λέτο μίλησε στην εφημερίδα «Ole». Αναλυτικά:

-Είναι προφανώς πως είσαι σε πολύ καλή κατάσταση.
«Έτσι είναι. Έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή, που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Πόρτο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είδε τις αρετές μου και την ικανότητά μου να προσφέρω στην επίθεση. Με ρώτησε, απάντησα θετικά και όλα πήγαν καλά».

-Το πίστευες όταν είπες ‘ναι’ ή είχες αμφιβολίες;
«Το είπα με σιγουριά, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν για μένα μία καινούρια θέση, στην οποία δεν είχα αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν και δεν ήξερα πώς έπρεπε να κινούμαι. Όμως στην πορεία μού άρεσε πολύ, γιατί παίζω πιο κοντά στην περιοχή. Αγωνιζόμουν από τη Λανούς ως αριστερό χαφ και είχα περισσότερη δουλειά εκεί. Δεν είναι εύκολο να περνάς 2-3 παίκτες για να σκοράρεις ή να δημιουργήσεις μια ευκαιρία».

-Πάντα είχες καλή τεχνική, αλλά μήπως χρειάστηκε να δουλέψεις πάνω σε συγκεκριμένους τομείς για να είσαι πιο αποτελεσματικός μέσα στην περιοχή;
«Για την ώρα κάνω αυτό που ξέρω και ο προπονητής με διορθώνει σε ορισμένους τομείς».

-Στην Ελλάδα έκανες μία μεταγραφή αντίστοιχη από το να μετακινηθείς από την Μπόκα στη Ρίβερ Πλέιτ.
«Ναι, κάπως έτσι. Έπαιξε για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό, κατακτήσαμε το νταμπλ και μετά πήγα στον Παναθηναϊκό. Κι εδώ στην Ελλάδα έγινε μεγάλη συζήτηση, γιατί υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, που είναι οι πιο σημαντικές στην Ελλάδα. Όμως ανήκα στη Λίβερπουλ κι εκείνη αποφάσισε πού θα με δώσει. Για μένα και την οικογένειά μου ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να πάω στον Παναθηναϊκό, από επαγγελματικής και οικονομικής άποψης».

-Βιώνεις περισσότερο την αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού ή το μίσος του κόσμου του Ολυμπιακού;
«Η αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με αγαπούν. Κάθε φορά που σκοράρω τραγουδούν ένα σύνθημα με το όνομά μου. Με έχουν βοηθήσει πολύ. Δεν ξέρω αν με μισούν στον Ολυμπιακό. Όταν ήμουν στην ομάδα τους, με ήθελαν και τώρα με ρωτούν γιατί δεν με αγόρασε ο Ολυμπιακός ή γιατί δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός από τη Λίβερπουλ».

-Τι περιμένεις για το μέλλον;
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Εδώ έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, είμαι πολύ καλά από ποδοσφαιρικής άποψης. Θέλω να αγωνιστώ στο Champions League. Προφανώς είναι στο μυαλό μου να αγωνιστώ σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα για να διαπιστώσω αν μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό το επίπεδο. Το πρόβλημα που υπήρχε στην Αγγλία με τα χαρτιά μου άφησε μία εκκρεμότητα για μένα».

-Πιστεύεις ότι αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα περιορίζονται οι πιθανότητές σου να κληθείς στην εθνική Αργεντινής;
«Είναι περίεργο. Κι εδώ με ρωτούν γιατί δεν καλούμαι στην εθνική ομάδα, από τη στιγμή που είμαι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως δεν καταλαβαίνουν ότι στην Αργεντινή υπάρχουν χιλιάδες εξαιρετικοί παίκτες».

-Στη δική σου θέση υπάρχουν πολλοί παίκτες.
«Υπάρχουν 2-3 παίκτες που μπορούν να καλύψουν τη θέση, όπως ο Ντι Μαρία. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλοί αριστεροπόδαροι στην ομάδα. Είμαι σε καλή κατάσταση κι ελπίζω κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να το δείξω στην εθνική ομάδα. Δεν λέω πως θα το κάνω, αλλά κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια ευκαιρία».

-Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση. Είναι παρόμοια με ό,τι συνέβη στην Αργεντινή πριν δέκα χρόνια;
«Είναι αλήθεια πως η χώρα είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Ο κόσμος κάνει απεργίες, οι τιμές αυξάνονται και οι μισθοί μειώνονται. Μοιάζει με ό,τι είχε συμβεί στο Μπουένος Άιρες, αλλά δεν έχουν φτάσει ούτε στο 1% από ό,τι έγινε σε μας. Η σύγκριση δεν είναι τόσο κακή, αλλά ο κόσμος υποφέρει από αυτή τη μεγάλη κρίση».

-Σε ρωτούν οι συμπαίκτες σου για την κρίση του 2001 στην Αργεντινή;
«Ακόμη και στο δρόμο ή υπάλληλοι της ομάδας με ρωτούν για τις συνθήκες ζωής στην Αργεντινή, τις συνέπειες της κρίσης και άλλα τέτοια θέματα. Δεν ξέρω πολλά από οικονομικά, αλλά θυμάμαι πώς ήταν τα πράγματα τότε. Είχαμε υποφέρει πολύ, ο μεγαλύτερος αδερφός μου δεν είχε πληρωθεί για ενάμιση χρόνο και δυσκολευτήκαμε πολύ για να τα βγάλουμε πέρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.