Ντίκο: «Η καλύτερη Δευτέρα της σεζόν»

Ως την καλύτερη Δευτέρα (21/11) της σεζόν χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημέρα, ο Φράνσις Ντίκο.

Ως την καλύτερη Δευτέρα (21/11) της σεζόν χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημέρα, ο Φράνσις Ντίκο. Ο Γκανέζος δήλωσε ακόμη πως μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία επί του ΟΦΗ έχει και ο ΜίχαλΠρόμπιερζ για τον οποίο τόνισε πως κατάφερε να κάνει ομάδα τον Αρη. Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης:

Για το αν ήταν η καλύτερη Δευτέρα από την αρχή της σεζόν είπε:
«Είναι απόλυτα. Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κρήτη και αφού κατακτήσαμε το τρίποντο απέναντι σε μια καλή ομάδα και μόνο το ότι κερδίσαμε κάνει τη Δευτέρα αυτή την καλύτερη της σεζόν ως τώρα. Η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά ως επαγγελματίες γνωρίζουμε ότι δεν είναι αρκετή για να αλλάξει πολλά στη βαθμολογία. Αν ο Άρης συνεχίσει με νίκες κοιτάζοντας κάθε ματς ξεχωριστά, θα τονωθεί ακόμη περισσότερο η ψυχολογία μας».

Για το καθοριστικό στοιχείο για το οποίο ο Άρης έφτασε στην πρώτη του νίκη επεσήμανε:
«Ήταν ένα παιχνίδι mustwin για τον Άρη, δεν υπήρχε γυρισμός. Αν δεν νικούσαμε, θα γινόμασταν μια ομάδα που θα πάλευε για τον υποβιβασμό, ενώ εμείς είμαστε ομάδα που στοχεύει στο να βγει στην Ευρώπη. Ήμασταν αποφασισμένοι και τα καταφέραμε. Παίζουμε σαν μια ομάδα με αυταπάρνηση, 11 παίκτες για την ομάδα με κοινό στόχο και ένα μυαλό».

Για την παρουσία του ΜίχαλΠρόμπιερτς και τι άλλαξε στον Άρη, τόνισε:
«Μας έκανε ομάδα, παίζουμε για τον Άρη, απ’ όποια χώρα κι αν προέρχεται ο καθένας. Μας είπε ότι πρέπει να γίνουμε μια οικογένεια, έδωσε αυτοπεποίθηση σε όλους τους παίκτες και μας είπε ότι να δίνουμε τα πάντα για την ομάδα, Η αλλαγή προπονητή έφερε αλλαγή στη νοοτροπία και προσπαθεί να μας περάσει το πνεύμα νικητή. Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον προπονητή για τη νίκη αυτή, είναι νικητής. Όταν γίνεται αλλαγή προπονητή υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία και φάνηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου μπορεί να χάσαμε αλλά δείξαμε καλύτερη εικόνα».

Για τη συνέχεια, μετά την πρώτη νίκη του Άρη, ανέφερε:
«Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι σαν λιοντάρια. Θα δίνουμε τα πάντα για τη νίκη. Είναι δύσκολο να πω τι θα γίνει όλη τη σεζόν. Είμαστε σε μεγάλη ομάδα, όλοι οι παίκτες έχουν ποιότητα, ακόμη και οι νεαροί παίκτες έχουν ποιότητα όπως φάνηκε χθες. Τα εύσημα πρέπει να πάνε στον προπονητή, όσο και στους παίκτες, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα, έπρεπε να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά είναι χαζό να δέχεσαι γκολ από ένα κόρνερ, όπως έγινε για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι και όντας πιο συγκεντρωμένοι πήραμε τη νίκη».

Για τη συνεργασία του με το Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας:
«Θα γινόμαστε καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός, δεν είχαμε ξαναπαίξει μαζί, όσο περισσότερο παίζουμε μαζί, τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε. Ο Σανκαρέ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο πρωτάθλημα, το έδειξε και την περσινή περίοδο, ενώ εγώ είμαι καινούργιος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το σημαντικό όμως είναι η ομάδα να αμύνεται όλη μαζί και να είναι συγκεντρωμένη».

Για το τι άλλαξε στοπαιχνίδι του ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι, σε σχέση με τα προηγούμενα είπε:
«Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, να περιορίσουμε τις ψηλές μπαλιές, αλλά με συνδυασμούς να παίξουμε ποδόσφαιρο. Μας έλειψε μόνο η τελική πάσα. Πάμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και μάλιστα είδατε μια πολύ ωραία μπαλιά του Ουμπίντες στο Γιαννιώτα, από την οποία ήρθε και το γκολ».

Για την παρουσία του νεαρού Γιαννιώτα και το νικητίριο τέρμα που πέτυχε:
«Απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, χθες πραγματικά έλαμψε αυτό που μου αρέσει με το Γιαννιώτα είναι ότι θέλει να μαθαίνει, είναι ταπεινός, δουλεύει στις προπονήσεις, είναι πεινασμένος για να μάθει και αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά θα τα πάει πολύ καλά».

Για την εικόνα που έχει αποκομίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα υπογράμμισε:
«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λίγο περισσότερο τεχνικό σε σχέση με αυτά που είχα παίξει. Εξαρτάται βέβαια και από τον παίκτη που έχεις δίπλα σου, με το Σανκαρέ που είναι δυνατός χρειάζεται να παίξω πιο τεχνικά, ενώ ο Λαζαρίδης συνδυάζει και τα δύο στοιχεία. Αυτό που έχω καταλάβει πάντως είναι ότι ένας αμυντικός στην Ελλάδα χρειάζεται να παίζει και λίγο μπάλα. Μου ήταν λίγο δύσκολο να προσαρμοστώ εδώ, ελπίζω ότι θα προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός».

Για τον επιθετικό που τον δυσκόλεψε περισσότερο ως τώρα στο πρωτάθλημα είπε:
«Ο Μήτρογλου ήταν πολύ κινητικός, με καλή τεχνική και δυνατός. Είναι πολύ καλός στην αντίπαλη περιοχή και με αυτό το στυλ είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις».

Και τέλος έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη:
«Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο του Άρη, ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να μας υποστηρίζουν ανάλογα. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο, θέλουμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και ελπίζω να τους έχουμε μαζί μας στη Νέα Σμύρνη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.