Αφιέρωμα για τα προκριματικά της Ένωσης

Η ΑΕΚ δημοσιοποίησε ένα αφιέρωμα που ετοίμασε στις προηγούμενες παρουσίες της στα προκριματικά του Champions League από το 1994 ως και σήμερα.

Η ΑΕΚ δημοσιοποίησε ένα αφιέρωμα που ετοίμασε στις προηγούμενες παρουσίες της στα προκριματικά του Champions League από το 1994 ως και σήμερα.

Το σχετικό αφιέρωμα: «Με προορισμό τη Γλασκόβη, τόπο θριάμβου στις 24 Αυγούστου του 1994 κόντρα στη Ρέιντζερς με την πρώτη πρόκριση ελληνικής ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης και με αντίπαλο την έτερη δύναμη του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, αναχώρησε πριν από λίγο η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχοντας στους επικεφαλής της αποστολής της στελέχη, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League από το 1992 και την πρώτη διοργάνωση μέχρι και τις μέρες μας! 

Η ΑΕΚ που ποντάρει στο μαγικό και αγαπημένο της «21» προκειμένου να βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη πρόκριση που θα της ανοίξει το δρόμο για επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια και την πρόκριση επί της σκοτσέζικης και πάλι Χαρτς τον Αύγουστο του 2006. Από τότε έχουν ακολουθήσει δύο αποτυχημένες απόπειρες κόντρα στη Σεβίλλη την επόμενη χρονιά και πέρυσι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και έφτασε η ώρα για μια ακόμα κάτοχο ευρωπαϊκού τροπαίου να βρεθεί στο δρόμο της. 

Για την ΑΕΚ θα είναι στο Σέλτικ Παρκ ο 21ος αγώνας της ιστορίας της στο πλαίσιο της προκριματικής διαδικασίας του UEFA Champions League και η 11η απόπειρά της για πρόκριση στους ομίλους με απόλυτα μοιρασμένη παράδοση. Τα έχει καταφέρει στις πέντε από τις δέκα μέχρι σήμερα προσπάθειες με απολογισμό 8 νίκες, 8 ήττες και 4 ισοπαλίες στους 20 αγώνες που έχουν προηγηθεί κόντρα σε 9 ομάδες αφού έχει βρεθεί δύο φορές κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και από μία κόντρα στη Μονακό, την Αϊντχόφεν, τη Ρέιντζερς, τη σουηδική ΑΙΚ, την Γκρασχόπερς, την Χαρτς, τη Σεβίλλη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Εχει πετύχει 21 γκολ και έχει δεχθεί 23, το ένα μάλιστα εξ αυτών από τον νυν προπονητή της στο μοναδικό ευρωπαϊκό του τέρμα, αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε σκοράρει στην εστία της στο 2-3 με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2002. 

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην προκριματική διαδικασία του Champions League είναι ο νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας, Νίκος Λυμπερόπουλος με τρία τέρματα, ενώ ακολουθούν με δύο οι Αλεξανδρής, Σαραβάκος, Μπορμπόκης και Σέζαρ και από ένα έχει πετύχει ο νυν τιμ μάνατζερ Βασίλης Δημητριάδης και οι Σαμπανάτζοβιτς, Σλίσκοβιτς, Σαβέβσκι, Νικολαϊδης, Ράιτ, Κατσουράνης, Καπετάνος και ο μεγάλος Ριβάλντο, στο τελευταίο γκολ της ΑΕΚ σε αυτή τη φάση στο 1-4 από τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ στις 3 Σεπτεμβρίου του 2007! Εχει υπάρξει και ένα αυτογκόλ στην πρόκριση επί της Γκρασχόπερς στη Λεωφόρο. 

Επίσης ο επικεφαλής της αποστολής της ΑΕΚ για τη Γλασκόβη και εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο προπονητής με τις περισσότερες συμμετοχές και προκρίσεις, αφού ήταν προπονητής της ομάδας μας στις έξι από τις δέκα προηγούμενες προσπάθειες με επιτυχία ακριβώς στις μισές και βεβαίως κορυφαία στιγμή του στο Αϊμπροξ της Γλασκόβης και το αξέχαστο 1-0 επί της Ρέιντζερς το 1994. Δύο φορές στον πάγκο της ήταν ο Ισπανός Λορένθο Φερέρ με 50% επιτυχία και από μία χωρίς να τα καταφέρουν ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στην αποτυχία κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και πέρυσι ο Μανόλο Χιμένεθ στη δύσκολη αποστολή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στις δύο ήττες από τη ρωσική ομάδα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο πέμπτος που θα προσπαθήσει για τη μεγάλη πρόκριση και ο πρώτος Ελληνας στον πάγκο της ΑΕΚ σε προκριματικό αγώνα για το Champions League. 

Κάπου εδώ μπαίνει βεβαίως η παράμετρος της εκπληκτικής παράδοσης της πρωταθλήτριας Ελλάδας κόντρα σε σκωτσέζικες ομάδες, η καλύτερη με διαφορά σε σχέση με κάθε άλλη χώρα από την οποία έχουν προέλθει αντίπαλοί της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απολογισμό με τέσσερις προκρίσεις σε ισάριθμες συναντήσεις (κόντρα σε Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν, Χαρτς και Νταντί Γιουνάιτεντ), έξι νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα σε οχτώ αγώνες!

Και στο τέλος βεβαίως έρχεται ο μεγάλος στόχος. Ενας ακόμα μεγάλος στόχος που απομένει να επιτευχθεί από το καλοκαίρι της αναγέννησης του 2013! Η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, κατέκτησε κύπελλο, κατέκτησε πρωτάθλημα, επέστρεψε με επιτυχία πέρυσι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό που της λείπει είναι η πρώτη της συμμετοχή σε ομίλους Champions League μετά από δώδεκα χρόνια με το 3-0 επί της Χαρτς στις 23 Αυγούστου 2006 να αποτελεί την τελευταία της νίκη στη διοργάνωση… 

Η ΑΕΚ που γνωρίζει ότι αν τα καταφέρει απέναντι στην ιστορική αλλά και αγωνιστικά ισχυρή και πανέτοιμη Σέλτικ, θα έχει τον πρώτο λόγο στα play-off της διοργάνωσης κόντρα στην ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Μάλμε-Βίντι. Αλλά μέχρι τότε υπάρχει πολύς καιρός. 

Προέχει το πρώτο μεγάλο ραντεβού της νέας χρονιάς για την πρωταθλήτρια. 

Αύριο στις 21.45 το βράδυ σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της Ευρώπης. 

Στο Σέλτικ Παρκ κόντρα στους «πράσινους» του Μπρένταν Ρότζερς!». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.