Capcom: Το Resident Evil 2 δεν είναι remake, είναι νέο κεφάλαιο στη σειρά – TGS 2018

"Το παιχνίδι περιέχει το DNA της Capcom και των Resident Evil."Κατά τη διάρκεια του livestream του...

“Το παιχνίδι περιέχει το DNA της Capcom και των Resident Evil.”

Κατά τη διάρκεια του livestream του IGN Japan στο Tokyo Game Show 2018, οι παραγωγοί του Resident Evil 2 Yoshiaki Hirabayashi και Tsuyoshi Kanda είπαν πως η Capcom βλέπει το επερχόμενο remake ως νέα προσθήκη στη σειρά.

Το remake του κλασικού τίτλου του 1998 αναπτύσσεται με την RE Engine, την οποία είδαμε πρώτη φορά στο περσινό Resident Evil 7. “Χάρη στην engine μπορέσαμε να φτιάξουμε πανέμορφα γραφικά και ήχο. Όσο για το gameplay, έχουμε πολύ feedback από το Resident Evil 7”, είπε ο Hirabayashi.

“Η RE Engine είναι τέλεια για δοκιμές, οπότε η εμπειρία μας μαζί της φτιάχνοντας άλλους τίτλους βελτίωσε πολύ το νέο Resident Evil 2”, συμπλήρωσε ο Kanda.

Οι δύο παραγωγοί μάς είπαν πως θέλουν ο κόσμος να δει το Resident Evil 2 όχι ως remake αλλά ως νέα είσοδο στη σειρά. Η δήλωση αυτή βγάζει νόημα, αφού το remake όντως φαίνεται να είναι εξέλιξη για τη σειρά. Όταν τα ζόμπι επιτίθενται, χώμα και ουλές στους χαρακτήρες εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα ζόμπι αντιδρούν και επηρεάζονται διαφορετικά ανάλογα πως τα χτυπάμε.

“Η Raccoon City θα έχει την ίδια ατμόσφαιρα, αλλά λεπτομέρειες όπως το πώς ο ένας χαρακτήρας συναντά τον άλλο για πρώτη φορά έχουν αλλάξει”, μας είπε ο Kanda.

Στοχεύοντας σε μια νέα και φρέσκια εμπειρία, οι δύο παραγωγοί είπαν πως “κρατάνε το ύφος του Resident Evil” ως πρώτη προτεραιότητα τους, και δεν προσπαθούν να μιμηθούν τα δυτικά third person shooters.

“Το παιχνίδι περιέχει το DNA της Capcom και των Resident Evil. – αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς”, καθησύχασε ο Kanda.

Σημείο θετικό για τον γραφών, μιας και κατά την άποψή του το Resident Evil 7 -αν και φανταστικό σαν παιχνίδι- ήταν αρκετά “εξΕυρωπαϊσμένο” και ίσως λίγο νερουλό για τα πρότυπα της σειράς. Ίδωμεν.

Το Resident Evil 2 έχει προγραμματιστεί για την 25η Ιανουαρίου 2019 για Xbox One, PS4 και PC.


Ο Πάνος είναι συντάκτης του IGN Greece, ζυθοποιός και φανατικός της λογοτεχνίας τρόμου. Βρείτε τον στο Facebook ή στην τοπική σας pub.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.