Την πάτησε με Φαν Ντάικ, περιμένει τζακ-ποτ με Ντε Γιόνγκ

H Βίλεμ δεν έβγαλε όσα χρήματα θα μπορούσε από την ακριβότερη μεταγραφή Ολλανδού ποδοσφαιριστή στην ιστορία, αλλά θα το κάνει και με το παραπάνω χάρη στον...οσονούπω δεύτερο ακριβότερο!

H Βίλεμ δεν έβγαλε όσα χρήματα θα μπορούσε από την ακριβότερη μεταγραφή Ολλανδού ποδοσφαιριστή στην ιστορία, αλλά θα το κάνει και με το παραπάνω χάρη στον…οσονούπω δεύτερο ακριβότερο!

Η φημολογούμενη μεταγραφή του Φρένκι Ντε Γιόνγκ το καλοκαίρι από τον Άγιαξ, πιθανότατα στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί 75 εκατ. ευρώ, αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στην Ολλανδία τις τελευταίες εβδομάδες.

Όμως στη Βίλεμ έχουν έναν λόγο παραπάνω να περιμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον του διεθνούς μέσου.

Η ομάδα του Τίλμπουρχ, ήταν αυτή που ανέδειξε τον Ντε Γιόνγκ, ο οποίος πέρασε από όλα τα στάδια των τμημάτων υποδομής της πριν μπει στην πρώτη ομάδα το 2015. Ο νεαρός μέσος έδειξε από νωρίς το ταλέντο του και με το που έκλεισε τα 16, στη Βίλεμ φρόντισαν να τον «δέσουν» με τριετές συμβόλαιο, αν και συνολικά έπαιξε μόλις 75 λεπτά με τη φανέλα της. 

Όταν ο Άγιαξ βολιδοσκόπησε τη Βίλεμ για τον παίκτη το 2015, είχε ήδη εξαντλήσει δύο χρόνια συμβολαίου και οι άνθρωποι της ομάδας του Τίλμπουρχ, μην θέλοντας να διακινδυνεύσουν την απώλειά του χωρίς να πάρουν ευρώ, συμβιβάστηκαν παραχωρώντας τον με ποσοστό μεταπώλησης, ποντάροντας στην ποδοσφαιρική του εξέλιξη στον «Αίαντα».

Τρία χρόνια μετά, το ρίσκο τους δικαιώνεται με το παραπάνω, καθώς ετοιμάζονται να κερδίσουν το τζακ – ποτ, με τον παίκτη να ετοιμάζεται για μεταγραφή ύψους τουλάχιστον 75 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η Βίλεμ θα έχει το μεγαλύτερο έσοδο στην ιστορία της για έναν παίκτη ενώ δεν της ανήκει καν, με δεδομένο ότι η ακριβότερη πώλησή της μέχρι τώρα ήταν στα 7 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Ελ Χαμντάουι στην Άλκμααρ το 2007!

Αν επιβεβαιωθεί η μεταγραφή του Ντε Γιόνγκ αντί 75 εκατ., ο μέσος θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβός Ολλανδός στην ιστορία πίσω από τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος αποτελεί επίσης «προϊόν» των τμημάτων υποδομής της Βίλεμ!

Στην περίπτωσή του πάντως, η ομάδα του Τίλμπουρχ δεν είχε χειριστεί το ίδιο σωστά την κατάσταση, καθώς ο Ολλανδός σέντερ μπαξ εξελίχθηκε αργά και όταν η Χρόνινγκεν τον πλησίασε το 2011, δεν είχε παίξει ούτε ένα λεπτό με τη Βίλεμ. Στην ομάδα του κατάλαβαν αργά την αξία του και του πρότειναν ανανέωση, όμως ο ίδιος είχε αποφασίσει να φύγει και μετά τις Χρόνινγκεν, Σέλτικ και Σαουθάμπτον, πήρε πέρσι μεταγραφή στη Λίβερπουλ αντί 84 εκατ. ευρώ. Η Βίλεμ είδε ελάχιστα από αυτά τα χρήματα ως «τροφεία», όμως έμαθε από το πάθημά της και φέρθηκε πιο έξυπνα αργότερα στην περίπτωση Ντε Γιόνγκ, περιμένοντας πλέον το καλοκαιρινό τζακ-ποτ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.