Η νίκη είναι το καλύτερο κι αποτελεσματικότερο «φάρμακο»

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, εκτός έδρας και την ανάγκη του “Δικέφαλου' του Βορρά για νίκη στο συγκεκριμένο ματς, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο πορεύτηκε τη φετινή σεζόν στους ομίλους του Europa League μα κυρίως ο αγωνιστικός του επίλογος ήταν εντελώς παράταιρος για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, για τις – αποδεδειγμένες – ικανότητες αυτού του συνόλου και για τις υψηλές φιλοδοξίες που τον διακρίνουν στις διοργανώσεις που μετέχει. Οι – μόλις – τρεις βαθμοί που συγκέντρωσε, οι τέσσερις διαδοχικές ήττες που γνώρισε στην έδρα του (σ.σ. συνυπολογίζοντας κι αυτήν των προκριματικών του Champions League από την Μπενφίκα) προκάλεσαν τριγμούς στο – κατά τ’ άλλα – συμπαγές οικοδόμημα της ομάδας και μένει να φανούν οι συνέπειες αυτών. Αν δηλαδή, ήταν μια λανθασμένη προτεραιότητα αυτή που δόθηκε στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μπορεί άμεσα ν’ αποτελέσει μια κακή παρένθεση που όλοι – εντός και πέριξ της ομάδας – εύχονται να κλείσει άμεσα, αν δεν έχει ήδη κλείσει. 

Για να συμβεί αυτό υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: Να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του σ’ αυτές τις δυο – τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση στη Λιβαδειά (σ.σ. 19:30). Το δυστυχές για τον ίδιο είναι πως αμφότερες οι αναμετρήσεις είναι απέναντι σε αντιπάλους που βρίσκονται είτε εντός, είτε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού κι ο κάθε βαθμός – ειδικά κόντρα σε ομάδες που θεωρητικά είναι ανώτερες από αυτές – έχει τη δική του πολύ μεγάλη σημασία. Ούτως ή άλλως είναι μια έδρα από την οποία ο «Δικέφαλος» περνάει πάντα δύσκολα ενώ από πέρσι αποτελεί κι έναν τόπο θλίψης, καθώς εκεί, στην πόλη της Λαμίας, άφησε την τελευταία του πνοή με πολύ άδικο τρόπο, ένας οπαδός του. 

Οι μέρες που ακολούθησαν το βράδυ της Πέμπτης ήταν δύσκολες για τα μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως θέσης. Μα πιο πολύ για τα στελέχη της που από νωρίς χρεώθηκαν μια σημαντική αποτυχία. Γι’ αυτό κι οι συζητήσεις που ακολούθησαν σε όλα τα κλιμάκια, ειδικά στ’ ανώτατα, ζητώντας εξηγήσεις για ότι συνέβη. Ακολούθως υπήρξε έντονη επικοινωνία κι εντός του αγωνιστικού τμήματος με συγκεκριμένα πρόσωπα – ποδοσφαιριστές που λογίζονται ως αυτοί που δεν έχουν ανταποκριθεί ως τώρα ή δεν το κάνουν με συνέπεια, στις απαιτήσεις που υπάρχουν στα πρόσωπά τους. Εξηγήσεις δόθηκαν μεν αλλά η απόσταση από τα λόγια μέχρι τις πράξεις κάποιες φορές αποδεικνύεται μεγάλη. Και σε μια δύσκολη κατάσταση σαν κι αυτήν το καλύτερο κι αποτελεσματικότερο «φάρμακο» είναι η νίκη.

Αν υποθέσει κανείς πως στην πλάστιγγα των δυο ομάδων η ποιότητα γέρνει προς την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, λογικό κι αναμενόμενο είναι η αντίπαλη ομάδα να επιστρατεύσει πάθος, δύναμη, εγωϊσμό για να μπορέσει να την ισορροπήσει. Αντίστοιχης όμως σημασίας και βαρύτητας παράμετροι είναι η συγκέντρωση κι η αποφασιστικότητα. Κανείς δεν περιμένει από τους γηπεδούχους ν’ αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς, να πάρουν την κατοχή και να επιτεθούν απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Το σενάριο αυτό είναι μάλλον με τους πρωταγωνιστές σε αντίστροφους ρόλους. Με τον «Δικέφαλο» να χάνει σε ποιότητα και δημιουργία λόγω της απουσίας των Βιεϊρίνια – Πέλκα, καλούνται όλοι οι υπόλοιποι να υπερβάλουν εαυτούς αποδεικνύοντας στην πράξη πως είναι όντως ανώτερη ομάδα εν προκειμένω αλλά κι ότι η κακή παρένθεση της Ευρώπης έχει κλείσει οριστικά. Καλή εβδομάδα, καλή δύναμη και καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.