Καλύτερη μεταγραφή η …άδεια

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τους στόχους που έχουν θέσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για τους επόμενους μήνες και την άδεια συμμετοχής, η οποία φαντάζει ως η καλύτερη ...μεταγραφή για το Τριφύλλι.

Όσο και αν ακούγεται – και είναι – θλιβερό, ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού για τους επόμενους μήνες δεν είναι να εξασφαλίσει από τώρα την υπογραφή κάποιου παίκτη που θα κάνει τη διαφορά την επόμενη σεζόν, αλλά η τακτοποίηση των πολλών ανοικτών θεμάτων, προκειμένου να πάρει την άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα. Κάτι που ακόμα φαντάζει δύσκολο! 

Άλλες εποχές, άλλες προτεραιότητες για τους Πράσινους. Όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και όσοι έχουν απομείνει στο Τριφύλλι έχουν προσαρμοστεί πλήρως σε αυτά τα δεδομένα. Ούτε ονειρεύονται μεταγραφικά μεγαλεία, ούτε ελπίζουν σε κάποιο …σωτήρα. Έχουν χαράξει το πλάνο τους, βαδίζουν με σταθερά βήματα στο μονοπάτι τους και αν κάποια στιγμή προκύψει μια διαφορετική και πιο ελκυστική πορεία, τότε δεν θα προβληματιστούν ιδιαίτερα για να την ακολουθήσουν. 

Λίγο πριν από τη “δύση” του 2018, ο Νίκος Νταμπίζας έκανε τον εξάμηνο απολογισμό του και είπε αρκετά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα. Θα σταθώ σε δύο σημεία των λεγόμενων του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, τα οποία ξεκαθαρίζουν το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του συλλόγου. 

“Ο ρεαλιστικός στόχος είναι να επανέλθει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τις πιο σταθερές βάσεις στην κανονικότητα”, είπε κάποια στιγμή ο Νταμπίζας. 

Αυτή είναι – δυστυχώς για όσους έχουν ζήσει τον Παναθηναϊκό ως οικονομικό Γίγαντα και όχι ως “νάνο” – η πραγματικότητα και αυτός είναι ο πρώτος στόχος της διοίκησης και των στελεχών του κλαμπ. Η επιστροφή στην …κανονικότητα ενός μεγάλου συλλόγου. Και αυτή η επιστροφή μπορεί να γίνει μονάχα αν ο Παναθηναϊκός εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής και αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα μεταγραφών χωρίς περιορισμούς σε ηλικίες και εθνικότητες. 

Το δεύτερο σημαντικό σημείο στη συνέντευξη τύπου του Νίκου Νταμπίζα, αφορά το πρότζεκτ της επόμενης σεζόν. “Δεν θα διαφοροποιηθεί αυτό που έχουμε ξεκινήσει”, δήλωσε ορθά – κοφτά ο Νο 2 της ΠΑΕ και έχω κάθε λόγο για να πιστέψω όσα είπε ο Νταμπίζας. Ακόμα και αν υπάρξει τους επόμενους μήνες αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου. 

Ο ίδιος, ο Δώνης και όλοι όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή κοντά στην ομάδα θέλουν να παραμείνουν πιστοί στο πλάνο που υπάρχει εδώ και λίγους μήνες. Μια “βάση” με Έλληνες παίκτες, αξιοποίηση της Ακαδημίας και λίγες – και προσεκτικές – κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. 

Όλα τα άλλα, είναι μια διαφορετική ιστορία… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.