«Glass»: Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν αποτίει φόρο τιμής στην κουλτούρα των κόμικς

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρξε ένας νεαρός σκηνοθέτης ο οποίος με ταινίες όπως η «Έκτη Αίσθηση» του 1999, δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν και κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε καθώς οι καλλιτεχνικές επιλογές του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, δεν τον δικαίωσαν. Ωστόσο το νέο του φιλμ «Glass», είναι ένα έργο που αξίζει τη θέαση του στην μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για να...

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρξε ένας νεαρός σκηνοθέτης ο οποίος με ταινίες όπως η «Έκτη Αίσθηση» του 1999, δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν και κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε καθώς οι καλλιτεχνικές επιλογές του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, δεν τον δικαίωσαν. Ωστόσο το νέο του φιλμ «Glass», είναι ένα έργο που αξίζει τη θέαση του στην μεγάλη οθόνη.

Ο λόγος για να παρακολουθήσει κάποιος το «Glass» (2019) στον Κινηματογράφο, είναι τόσο για το αξιοπρεπές σενάριο του που υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και το οποίο αποτελεί έναν όμορφο φόρο τιμής, στη φιλοσοφία των σούπερ ηρώων και των κόμικς, όσο και για την βασική τετράδα των δημοφιλών πρωταγωνιστών του, που αποτελείται από τους: Σάρα Πόλσον, Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και Τζέιμς Μακαβόι.

Ειδικά για τον ταλαντούχο Σκωτζέζο ηθοποιό, αξίζει να επισημάνουμε, πως έχει στα χέρια του, ίσως τον πιο αβανταδόρικο ρόλο του έργου. Το γνωρίζει καλά και ο ίδιος, καθώς τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο, κερδίζοντας δικαίως τις εντυπώσεις σε αυτό το περιπετειώδες ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο παράλληλα σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της σχετικής τριλογίας του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ο οποίος δηλώνει σχετικά:

«Θέλω κάθε ταινία να στέκει μόνη της, με τη δική της γλώσσα. Οι τρεις ταινίες τιμούν η μία την άλλη σαν οικογένεια».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.