Ο Mads Mikkelsen μιλάει για την αισθητική του “Polar” και την αγάπη του για ταινίες δολοφόνων

Ο Δανός ηθοποιός επιστρέφει ξανά στη δράση.Προσοχή! Ακολουθούν spoilers απ' τα γυρίσματα της...

Ο Δανός ηθοποιός επιστρέφει ξανά στη δράση.

Προσοχή! Ακολουθούν spoilers απ’ τα γυρίσματα της ταινίας “Polar” του Netflix!


Tον Μάρτιο του 2018, σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Τορόντο, ο Mads Mikkelsen, κουβαλώντας βαρύ οπλισμό και μαζί με μια ντουζίνα βοηθητικούς ηθοποιούς, ετοιμάζονται για το γύρισμα μίας απ’ τις μεγαλύτερες σκηνές δράσης της νέας του ταινίας. Κι ενώ η διάθεση ανάμεσα στον Mikkelsen και τους συναδέλφους του είναι ευδιάθετη, η παραγωγή και το τμήμα ασφάλειας βρίσκοται σε ετοιμότητα, εξοπλισμένοι με προστατευτικά κράνη και προστατευτικά αφτιά για να αποφύγουν την κακοφωνία της ανταλλαγής πυρών. Χωρίς να δώσουμε άλλα spoiler, αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία απ’ την νέα ταινία δράσης του Netflix, “Polar”.

Το “Polar”, βασίζεται στο ομώνυμο graphic novel (εικονογραφημένο μυθιστόρημα) της Dark Horse, δια χειρός Victor Santos, και περιστρέφεται γύρω απ’ τον περιβόητο δολοφόνο Duncan Vizla (Mikkelsen), γνωστός και ως Black Kaiser. Καθώς πλησιάζει λοιπόν την ηλικία των 50, έρχεται η ώρα ο Duncan ν’ αποσυρθεί, αλλά ο εργοδότης του δεν τον αφήνει να εξαφανιστεί απλά και ήσυχα μέσα στη νύχτα. Έτσι, με την πλάτη στον τοίχο, ο Duncan αναγκάζεται μία ακόμη φορά να χρησιμοποιήσει τις φονικές του ικανότητες για να παραμείνει ζωντανός.

Όταν έγινε διάλειμμα στο γύρισμα για να μπορέσει το κινηματογραφικό συνεργείο να ανασυγκροτηθεί και να παραγγείλει ζεστή σοκολάτα απ’ το κέτερινγκ, ο Mikkelsen μίλησε στο IGN και τον David Griffin για το “Polar” και την εκτίμησή του για τις ταινίες με πληρωμένους δολοφόνους (hitman).

“Μου αρέσουν οι ταινίες με δολοφόνους, λατρεύω τέτοιες ταινίες” είπε ο Mikkelsen. “Υπάρχει κάτι από φιλμ νουάρ σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει κάτι… ζωτικής σημασίας. Κάτι σαν, ζωής και θανάτου. Ιστορίες γι’ αληθινούς άντρες κι αληθινές γυναίκες. Υπάρχει κάτι πολύ καθορισμένο σε αυτό το είδος ταινιών. Το graphic novel ήταν προφανώς μια μεγάλη έμπνευση. Περισσότερο απ’ όλα πιστεύω ότι οι εικόνες που χρησιμοποιούν άσπρο, κόκκινο και μαύρο, είναι απίστευτα δυναμικές. Όλα τα graphic novel είναι σαν πίνακες και έρχονται στη ζωή με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Κι αυτό ήταν μεγάλη έμπνευση για εμάς, όσον αφορά την εμφάνιση και την αίσθηση την ταινίας. Φυσικά, δεν μπορούν να το κάνουμε όλο μαύρο, κόκκινο κι άσπρο, αλλά μπορούμε να πάρουμε την αίσθηση αυτού. Την αίσθηση των εικόνων”.

Ο Mikkelsen έχει εμπειρία με ταινίες που βασίζονται σε κόμικ, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ως ο αντίπαλος Kaecilius στην ταινία της Marvel, “Doctor Strange”. Ρώτησαν λοιπόν τον Δανό ηθοποιό τι τον τραβάει σε αυτού του είδους τις ιστορίες.

“Μεγάλωσα με την Marvel” εξήγησε ο Mikkelsen, προσθέτοντας, “και τώρα έχουν αυτήν την τεράστια επιτυχία με τις ταινίες τους και με προσκάλεσαν σε αυτές, οπότε τι να μην λατρεύεις από αυτό; Και απ’ την άλλη, δεν μεγάλωσα μόνο με Marvel, μεγάλωσα διαβάζοντας graphic novel. Είμαι μεγάλος συλλέκτης. Είμαι μεγάλος fan αυτού του σύμπαντος. Και (το Polar) είναι μια ταινία – ανοίγεις τα βιβλία, είναι ταινίες, είναι εικόνες. Θα υπάρχουν διάλογοι, όπως η ενορχήστρωση στη μουσική, αλλά δεν καθοδηγεί την δράση απαραίτητα. Νομίζω πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι η δημιουργία ταινιών βασίζεται στην απεικόνιση. Μπορείς να πέσεις σε παγίδα σε πολλές ταινίες με τον πολλή διάλογο. Επειδή οι ταινίες έχουν γίνει πλέον περισσότερο ήχος. Αρχικά, οι ταινίες ήταν περισσότερο οπτικές. Γι’ αυτό θεωρώ υπέροχο που εμπνεόμαστε από εικονογραφημένα μυθιστορήματα κι επιστρέφουμε στις ρίζες”.

To 2018, το Netflix ξεπέρασε κάθε στούντιο του Χόλιγουντ με προϋπολογισμό ανάπτυξης περίπου $13 δις. Μπορεί η υπηρεσία streaming να είναι σίγουρα μια υπολογίσιμη δύναμη στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας, όμως αρκετοί παραδοσιακοί θεατές ταινιών κριτικάρουν την εταιρεία διότι δεν κυκλοφορεί μεγάλο αριθμό ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Mikkelsen έδωσε την δική του εκδοχή για τα θετικά αυτή της συνεργασίας με το Netflix.

“Υπάρχουν πολλά που δεν επιτρέπεται να κάνεις πλέον στις ταινίες” εξήγησε ο Mikkelsen. “Για εμάς, ήταν απαραίτητο να έχουμε ελεύθερα χέρια να κάνουμε μια ιστορία που πιστεύουμε ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα να δεις κι όχι απαραίτητα να σκεφτείς ποιος θα προσβληθεί και ποιος όχι. Οπότε αυτό ήταν το ένα κομμάτι. Και νιώσαμε ότι εδώ (στο Netflix) είχαμε μεγαλύτερη ελευθερία. Όχι ότι δεν θα το έκανε αυτό κάποια άλλη εταιρεία παραγωγής, αλλά σε αυτό το σημείο, η επιλογή ήταν αρκετά ξεκάθαρη γι’ αυτό που είχαμε. Το Netflix φαίνεται να είναι ένα θαρραλέο μέρος για να φτιάξεις ταινίες. Είναι ανοιχτόμυαλοι με έναν τρόπο που άλλοι ίσως δεν θα ήταν”.

Τώρα που ο Mikkelsen είναι μέρος του σύμπαντος με τις ταινίες δολοφόνων, τον ρώτησαν εάν η ταινία εμπνέεται ή έχει ομοιότητες με τον John Wick ή τον Jason Bourne.

“Δεν έχω δει το ‘John Wick'” είπε ο Mikkelsen. “Τα ‘Bourne’ τα έχω δει. Τα είδη ταινιών είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι να συζητάς, έτσι; Έχει σίγουρα μια αίσθηση φιλμ νουάρ. Αλλά έχει επίσης και μαύρη κωμωδία. Κι ένα στρεβλωμένο αίσθημα τύπου David Lynch. Κι ακόμη ένα στρεβλωμένο αίσθημα τύπου αδερφών Coen. Οπότε υποθέτω έχουμε εμπνευστεί από αρκετά πράγματα, ώστε να μην γίνει μία από εκείνες τις ιστορίες όπου ο δολοφόνος υποφέρει απ’ το παρελθόν του και προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό, καθώς πλέον αυτό είναι το κλισέ σήμερα. Υπάρχει ένα παρελθόν αλλά είναι μέρος του (Duncan). Δεν είναι μεγάλο θέμα. Αλλά ίσως γίνει μεγαλύτερο θέμα απ’ ό,τι εκείνος πιστεύει. [Το “Polar”] δεν χρειάζεται να διαφέρει εντελώς από τα υπόλοιπα αλλά θεωρώ ότι θα βρείτε αρκετά είδη μέσα στην ταινία και κάνουμε τα πάντα για να δένουν ως μια έκφραση. Θα είναι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στενάχωρο κι αρκετά αστείο. Και θα είναι και εξαιρετικά βίαιο. Αλλά και πολύ παράξενο”.

Στην ταινία “Polar” πρωταγωνιστούν οι Mads Mikkelsen (“Doctor Strange”, “Rogue One”), Vanessa Hudgens (“Spring Breakers”), Katheryn Winnick (“Vikings”), Matt Lucas (“Alice In Wonderland”), υπό την σκηνοθεσία Jonas Åkerlund και σενάριο δια χειρός Jayson Rothwell (“Silent Night”). Στην παραγωγή βρίσκονται οι Robert Kulzer (“Resident Evil” franchise), Jeremy Bolt (“Resident Evil” franchise, “Death Race”) και Hartley Gorenstein (“Room”).

To “Polar” είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία του Netflix απ’ την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.


H Μαρία είναι αρθρογράφος στο Entertainment του IGN και προσπαθεί να βάλει σε σειρά τις σειρές που δεν έχει ολοκληρώσει. Όταν δεν βλέπει επεισόδια, κυκλοφορεί στο Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.