Δίδυμο νίκης… (video)

Με πρωταγωνιστές τους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Tρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 2-0.

Με πρωταγωνιστές τους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Tρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 2-0. Οι δύο παίκτες είχαν από μία ασίστ και ένα γκολ βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδας προκειμένου να κατακτήσουν ακόμα ένα τρίποντο. 

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 24′ με τον Φερνάντες και αυτή ήταν η μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Αντίθετα οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα τέρματα, κυρίως με τον Ποντένσε, ο οποίος δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά είδε τον Παπαδόπουλο να εξουδετερώνει τα σουτ του.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-1-4-1 αγωνίστηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Παπαδόπουλος τερματοφύλακας, Κώτσιρας στο δεξί άκρο της άμυνας, Μαρτίνεθ από τα αριστερά και ανάμεσα τους οι Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος. Ο Βαλιέντε μπροστά από τα στόπερ, Μουνάφο και Κυριακόπουλος στον άξονα, με τον Φερνάντεθ στα αριστερά, τον Τσιλιανίδη στα δεξιά και τον Δουβίκα για πρώτη φορά βασικός στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Σα κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βουκοβιτς και Κουτρη. Καμαρά και Γκιλιέρμε τα αμυντικά χαφ, με τους Χριστοδουλόπουλο, Ποντένσε στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χάσαν.
  
Υπεροχή και γκολ

Ο Ποντένσε με φόρα από το ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη είχε κέφια στα πρώτα λεπτά και το έδειξε στο 4′, όταν με σουτ έξω από την περιοχή “ανάγκασε” τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη επέμβαση. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να πιέζουν, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν κλειστεί πίσω με στόχο να κρατήσουν αρχικά το μηδέν. Το σύνολο του Μαρτίνς είχε την κατοχή και προσπαθούσε από τα άκρα να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, αλλά το κεντρικό δίδυμο του Αστέρα είχε σωστές τοποθετήσεις και έδιωχνε είτε εύκολα, είτε δύσκολα. 

Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους είχαν διάθεση να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις, αλλά δεν έβρισκαν εύκολα τρόπο για να πλησιάσουν την περιοχή του Σα. Οσες φορές το κατάφεραν το πέτυχαν από τα δεξιά, με τον Τσιλιανίδη να δημιουργεί κάποιες φορές ρήγματα. Μάλιστα από τα πόδια του Ελληνα άσου ξεκίνησε η φάση για την καλύτερη στιγμή των Αρκάδων στο ματς. Συγκεκριμένα στο 24′ γύρισε από τα δεξιά και ο Φερνάντες με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. 

Αυτή η ευκαιρία δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία και στο 28′ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ μετά από ασίστ του Χριστοδουλόπουλου και ωραία ενέργεια του Φορτούνη, ο οποίος με πλασέ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού του σκορ. 

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε. Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν χώρο στον Αστέρα και τον περίμενε στο μισό γήπεδο. Το σύνολο του Παράσχου χωρίς δημιουργία πήγε στα αποδυτήρια χωρίς άλλη ευκαιρία και με το 0-1 στις πλάτες του…

Άλλαξαν ρόλους

Με διάθεση να πιέσει ψηλά και να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα, μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας. Το πλάνο του Παράσχου μπορεί να άλλαξε, όμως δεν μπόρεσε να δει τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης του, αφού η έμπνευση του Φορτούνη στο 50′ έφερε το δεύτερο γκολ. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων είδε την κίνηση του Χριστοδουλόπουλου, εκτέλεσε το φάουλ γρήγορα και ο τελευταίος με προβολή πανηγύρισε για δεύτερο σερί ματς. 

Ο τεχνικός των Αρκάδων έριξε στον αγώνα τους Μανιά και Ρόλε για να τονώσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ενώ η απάντηση του Μαρτίνς ήρθε με τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης αντί του Χασάν.  Η αγωνιστική άνοδος του Ποντένσε δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα, με τον Παπαδόπουλο να σταματά δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά τις προσπάθειες του Πορτογάλου. 

Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε ακόμα μία νίκη. 


Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος):
Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ, Μουνάφο, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος (75′ Ρόλε), Φερνάντες (77′ Βλάχος), Τσιλιανίδης, Δουβίκας (55′ Μανιάς).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):
Σα, Ελαμπντελαουί , Σισέ, Βούκοβιτς (78′ Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (84′ Νάτχο), Ποντένσε, Χασάν (63′ Γκερέρο). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.