Οι απόπειρες πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα μέσα από δύο ντοκιμαντέρ [Βίντεο]

Ούγκο Τσάβεζ. Οι οπαδοί του τον λάτρεψαν, η αντιπολίτευση της χώρας του τον μίσησε θανάσιμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον διάδοχό του Νικολάς Μαδούρο. Η Βενεζουέλα βρίσκεται για ακόμη μια φορά στη δίνη μιας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με τον νόμιμο ηγέτη της, Νικολάς Μαδούρο, να κινδυνεύει να ανατραπεί, με πρωταγωνιστή...

Ούγκο Τσάβεζ. Οι οπαδοί του τον λάτρεψαν, η αντιπολίτευση της χώρας του τον μίσησε θανάσιμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον διάδοχό του Νικολάς Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται για ακόμη μια φορά στη δίνη μιας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με τον νόμιμο ηγέτη της, Νικολάς Μαδούρο, να κινδυνεύει να ανατραπεί, με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, μπροστάρη τις ΗΠΑ και αντίπαλο σχεδόν όλο τον δυτικό κόσμο

Ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας, οι ΗΠΑ κάλεσαν ανοιχτά τις βενεζολάνικες ένοπλες δυνάμεις να τον στηρίξουν και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης και η Ευρώπη πιέζει διά των εκλογών, δίνοντας τελεσίγραφο 8 ημερών για την προκήρυξή τους, αλλιώς απειλεί πως θα συνταχθεί με τις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες δυνάμεις της Ανατολής –η Ρωσία, η Τουρκία και η Κίνα– εκφράζουν την συμπαράστασή και τη στήριξή τους στον φίλο Μαδούρο.  

Ο Χουάν Γκουαϊδό εξέφρασε ικανοποίηση για την παρέμβαση της ΕΕ  και κάλεσε μάλιστα τους στρατιωτικούς και τους δημόσιους υπάλληλους της χώρας να συμπαραταχθούν με το στρατόπεδό του, με αντάλλαγμα τη χορήγηση αμνηστίας. Αμνηστία είπε ότι θα δώσει και στον Μαδούρο σε περίπτωση που εκείνος παραιτηθεί με τη θέλησή του. Το Καράκας απέρριψε κατηγορηματικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο, το τελεσίγραφο της Ευρώπης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, να διαμηνύει πως κανείς δεν θα δώσει προθεσμίες ούτε θα πει στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση εάν πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές ή όχι. “Ποιοι είστε εσείς για να δίνετε τελεσίγραφο σε μια κυρίαρχη κυβέρνηση; Αυτό είναι ανάμιξη“, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, κλιμάκωσε τις πιέσεις του και κάλεσε όλες τις χώρες να πάψουν τις χρηματοοικονομικές τους συναλλαγές με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Η Ρωσία από την πλευρά της προσπάθησε να σταματήσει τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. 

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.