«Βασιλικός» κυνισμός στο Άμστερνταμ

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η βασίλισσα με κυνισμό πήρε αυτό που ήθελε, με τον Μάρκο Ασένσιο να βάζει το νικητήριο γκολ 3 λεπτά πριν το τέλος, για το τελικό 1-2.

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η βασίλισσα με κυνισμό πήρε αυτό που ήθελε, με τον Μάρκο Ασένσιο να βάζει το νικητήριο γκολ 3 λεπτά πριν το τέλος, για το τελικό 1-2.

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον «Αίαντα»

Ο Άγιαξ ξεκίνησε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, χωρίς να επιτρέπει στην Ρεάλ να αλλάξει δεύτερη πάσα. Έφτανε έυκολα στην περιοχή, αλλά είτε ο Κουρτουά, είτε η αστοχία, είτε το VAR,  δεν έφεραν το γκολ. 

Στο 9′ ο Μαζράουι μπήκε επικίνδυνα από δεξιά, αλλά σούταρε άουτ. Η Ρεάλ απάντησε 5 λεπτά αργότερα με τον Βινίσιους να πλασάρει και τον Ονανά να διώχνει σε κόρνερ.

Ο “Αίαντας” ακούμπησε το 1-0 στο 26′ με τον Τάντιτς να σουτάρει με το αριστερό και την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Κουρτουά.
Στο 36′ και πάλι ο Κουρτουά είπε όχι στο τετ α τετ με τον Ζιγιάς.

Η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο έγινε στο 37′, όταν ο Γάλλος γκολκίπερ έκανε κακή εκτίμηση σε πρώτο χρόνο, ο Ταλιαφίκο πήρε το ριμπάουντ και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς στο VAR φάνηκε ότι ο εκτεθειμένος Τάντιτς επηρρέαζε τη φάση.

Ίσχυσε ο άγραφος νόμος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ χτύπησε πρώτη την πόρτα του γκολ, με τον Μπενζεμά να γυρνάει ωραία στην περιοχή, αλλά τον Ονανά να έχει απάντηση. Στο 52′ ο Νέρες έφυγε μόνος του απέναντι στον Κουρτουά, αλλά και πάλι ο Γάλλος ήταν ανίκητος

Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο 59′ με τον Μπενζεμά. Όλα ξεκίνησαν από τη φανταστική κούρσα του Βινίσιους από τ’ αριστερά. Ο Βραζιλιάνος σέρβιρε στον Γάλλο, που πλάσαρε ψηλά για το 0-1.

Το σοκ κράτησε 15 λεπτά για τον Άγιαξ ο οποίος ισοφάρισε με ωραία ομαδική προσπάθεια. ο Ταλιαφίκο έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Νέρες, αυτός γύρισε στην περιοχή και ο Ζιγιάς νίκησε από κοντά τον Κουρτουά για το 1-1.

Η βασίλισσα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Ασένσιο στο 87′ της έδωσε τη νίκη με αριστερό πλασέ μετά το τέλειο γύρισμα του Καρβαχάλ από δεξιά. Αυτή ήταν η έβδομη νίκη στη σειρά για την Ρεάλ απέναντι στον Άγιαξ.
Η ήττα πάντως θα μπορούσε να αποφευχθεί για τον Αίαντα, αν ο Κουρτουά δεν έλεγε πάλι όχι στον Ντόλμπεργκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε(73′ Ντόλμπεργκ), Φαν ντεν Μπέεκ, Ντε Γιονγκ, Τάντιτς, Νέρες, Ζιγιάς.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκουιλόν, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Μπέιλ(61′ Βάθκεθ), Μπενζεμά(73′ Ασένσιο), Βινίσιους(80′ Ντίας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.