Κι όμως Λυών και Μπάρτσα έμειναν στο μηδέν

Η Μπαρτσελόνα έκανε περισσότερες από 20 τελικές στην Γαλλία, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Λόπες, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Καμπ Νου.

Η Μπαρτσελόνα έκανε περισσότερες από 20 τελικές στην Γαλλία, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Λόπες, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Καμπ Νου.

Ρυθμός από άλλο πλανήτη στο ξεκίνημα

Ο ρυθμός της αναμέτρησης στο ξεκίνημα ήταν καταιγιστικός. Η Μπαρτσελόνα πίεζε ψηλά και πατούσε εύκολα την περιοχή του Λόπες, αλλά δύο φορές που έσπασε αυτή την πίεση η Λυών, ακούμπησε το γκολ.

Στο 5′ ο Αουάρ απείλησε με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει σε κόρνερ, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Γερμανός ακούμπησε την μπάλα στη “φωτοβολίδα” του Τεριέ, στέλνοντάς τη στο δοκάρι.
Μέσα σε 17 λεπτά η Μπάρτσα είχε ήδη 7 τελικές, καμία όμως στο στόχο, με Ράκιτιτς, Μέσι και τον κορυφαίο των Καταλανών Ντεμπελέ. Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο ο Γάλλος της Μπάρτσα σούταρε, με την μπάλα να φεύγει έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στις καθυστερήσεις το σουτ του Μπουσκέτς το οποίο κόντραρε.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα είχε 12 τελικές και η Λυών 4.

Καταλανική πολιορκία, αλλά χωρίς σκορ

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τους Γάλλους, με το σουτ του Ντεπάι να είναι εκτός εστίας. Ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε, καθώς ήταν αδύνατο οι δύο ομάδες να συνεχίσουν όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Η Μπαρτσελόνα πάτησε επικίνδυνα περιοχή στο 63′, αλλά ο Σουάρες μπερδεύτηκε και δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε απέναντι στον Λόπες. Ο Ουρουγουανός απείλησε και πάλι στο 70′ με γυριστό σουτ το οποίο έφυγε μακριά.

Στο 76′ ο Κουτίνιο δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Λόπες, ο οποίος απομάκρυνε. Η Μπάρτσα εξακολούθησε να πιέζει, αλλά ο Λόπες είχε πάρει απόφαση να μη δεχτεί γκολ. Έδιωξε σε κόρνερ ακόμη ένα σουτ του Μέσι από το πλάι, ενώ στο 86′ πέταξε κόρνερ το εντυπωσιακό πλασέ του Μπουσκέτς.

ΛΥΩΝ(Ζενεσιό): Λόπες, Ντουμπουά, Μαρσέλο, Ντεναγέ, Μεντί, Εντομπελέ(86′ Ντιόπ), Αουάρ, Τραορέ(68′ Τουσάρ), Ντεπάι, Τεριέ(76′ Κορνέ), Μ. Ντεμπελέ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ(Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο(81′ Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες, Ο. Ντεμπελέ(67′ Κουτίνιο).



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.